Основните трудности, които срещаме при политиките, касаещи българите в чужбина,

...
Основните трудности, които срещаме при политиките, касаещи българите в чужбина,
Коментари Харесай

А. Дончев: В началото на 2018 година ще има законодателни инициативи за облекчаване на процедурите за визи за постоянно пребиваване



Основните компликации, които срещаме при политиките, касаещи българите в чужбина, и най-вече недоволства, които получаваме, са свързани с процедурата по придобиване на българско поданство и с визовите процедури, които са много отежнени. Нашите насоки бяха точно да обсъдим с всички институции кои промени в законодателството биха довели до облекчение визовия режим за хората с български генезис. Това съобщи в изявление за предаването „ Преди всички “ ръководителят на Комисията за българите в чужбина към Народното събрание Андон Дончев . Вчера Комисията гледа на закрито съвещание настоящи оферти за нужните законодателни промени през идната година по политиките за българите в чужбина.

В началото на идната година ще забележим едни законодателни начинания, които ще облекчат процедурите по приемане на виза за непрекъснато престояване, сподели депутатът: Няма да се постанова съответно хората, откакто имат краткотрайна виза, да пътуват назад до съответните страни, с цел да си получат виза за непрекъснато. Ще могат в България да си получават разрешението за непрекъснато престояване.

Той посочи, че измежду депутатите има единодушие по предлаганите промени, само че се среща опозиция от институциите: Оставаме с усещане, че от Министерството на правораздаването има хора, които не работят в интерес на страната. /…/ Страхувам се, че може да става дума за интереса на други страни, не на България. Искаме да проведем диалог с премиера на България по този въпрос.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР