Основните теми, които участниците обсъдиха, бяха пожароопасния сезон и мерките

...
Основните теми, които участниците обсъдиха, бяха пожароопасния сезон и мерките
Коментари Харесай

ЮИДП-Сливен на работна среща с областния управител на Стара Загора

Основните тематики, които участниците разискаха, бяха пожароопасния сезон и ограниченията за попречване на пожари в горските територии, както и снабдяването с дърва за огрев на локално население за идния зимен сезон.

 

По време на срещата, заместник-директорът на ЮИДП-Сливен инж. Златка Азманова съобщи, че за разлика от миналата, през тази година търсенето на дърва за огрев от локалното население към горските стопанства е доста намаляло. “Населението по места се задоволява поетапно още от началото на лятото и все още нямаме проблеми. ”, показа още тя.

 

Всеки от представителите на горските и ловни стопанства в Старозагорска област показаха данни от декларираните и доставени количества дървесина до семействата, като споделиха, че тук-там даже има преизпълнение на плануваните планове.

 

Всички участници в срещата се сплотиха към мнението, че няма заплаха хората от Старозагорска област, които се отопляват на дърва, да останат без огрев. Директорите обявиха, че извършват поръчките и до началото на отоплителния сезон доставките до всички обитаеми места ще бъдат изпълнени.

 

Относно пожароопасния сезон и ежедневния риск от пораждане на горски пожари, участниците разискаха използването на механизми за справяне с тях и отбрана на популацията. Те се сплотиха към мнението, че положителната връзката и координацията сред институциите са значими за сполучливото справяне с едно такова злополучие, по тази причина работата в екип е от извънредно значение. Директорите на стопанствата от своя страна споделиха, че годишните оперативни проекти с ограниченията за предварителна защита и отбрана на горите от пожари, които се реализират от териториалните поделения всяка година, са извършени сполучливо. Противопожарната техника на стопанствата е в цялостна подготвеност да реагира при пораждане на запалвания.

 

До края на месеца, Югоизточно държавно дружество възнамерява работни срещи по същите тематики и с регионалните шефове на Бургас, Хасково, Сливен и Ямбол.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР