Основните послания за българското европредседателство са пределно общи и безсъдържателни.

...
Основните послания за българското европредседателство са пределно общи и безсъдържателни.
Коментари Харесай

РАЗБИВАЩО: Политолог направи на пух и прах правителството за българското европредседателство! Посланията са безсъдържателни и …

Основните послания за българското европредседателство са пределно общи и безсъдържателни. Това сподели политологът проф. Александър Маринов за целите на европредседателството - кохезия, консенсус и конкурентоспособност и дебатите за НДК. „ Консенсус сред кого, във връзка с какво? Кохезия за кого, при какви условия? Конкурентоспособност на какво?

България по какъв метод може да даде, да води и да употребява тематиката за конкурентоспособност? Сравнете го с главния приоритет на Естония - „ Дигитална Европа ". Мислили са го за трите „ К ", нещо да запуши дупката. Това е първият огромен политически неуспех и некадърност да се спрем на такива цели, които по едно и също време са значими за Европа и отразяват общи цели на Тройката и са значими и за България ", сподели още проф. Маринов пред Фокус.

Според него целите на евпродседателстото не са лесна работа. „ Ако беше стартирана на време и беше вършена, както би трябвало, можеше да бъде свършена доста по-добре. Това са цели, едвам се каже, че има цели ", уточни проф. Маринов. Във връзка с терзанията на опозицията, че трите „ К " - могат да придобият различен прочит - „ корупция, обири и други забавни думи с „ К ", политологът уточни, че това е политическо заиграване. Според него това обаче би трябвало да бъде оставено настрани.

„ Имах опцията да стартирам концепцията, че политическите партии би трябвало да подпишат един пакт или едно политическо съглашение, с цел да не се употребява председателството за тесни партийни ползи. Това не значи да се прикриват нередности, да се пренебрегват недостатъци, а просто да няма такива заяждане на дребно, тъй като това е тъкмо такова ", изясни той.

Проф. Маринов разяснява, че корупцията и кражбите са огромен проблем и попита за какво би трябвало да се придвижват върху така и така нескопосаните цели на председателството. „ Това е да наливаш бензин в огъня, което считам, че не е рационално ", добави политологът.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР