„Основните планирани мероприятия през годината са изпълнени. Въпреки съпътстващите ни

...
„Основните планирани мероприятия през годината са изпълнени. Въпреки съпътстващите ни
Коментари Харесай

Командирът на Сухопътни войски: С усилията, старанието, професионализма на всеки един от състава затвърдихме постигнатите способности

„ Основните планувани мероприятия през годината са изпълнени. Въпреки съпътстващите ни компликации, резултатите от нашата активност са позитивни и това ни дава мотив да отчетем годината като сполучлива. Формированията от родовете войски са съединени, поддържат съществуващите оперативни качества за реализиране на задачите в целия набор от задачи и задания. С напъните, старанието, професионализма на всеки един от състава на Сухопътните войски затвърдихме постигнатите качества, запазихме растежа на подготовка и оперативната съгласуемост на щабовете и военните формирования за осъществяването на дилемите по трите задачи на въоръжените сили ". Това сподели командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов през днешния ден, 19 януари, на годишния разбор на подготовката на формированията през 2017 година

Във форума участваха началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, заместник-командващият на Военновъздушни сили бригаден военачалник Петьо Мирчев, представители на Инспектората на Министерството на защитата и Щаба на Военноморските сили, управлението и командирите на всички военни формирования на Сухопътните войски.

Генерал-майор Михаил Попов уточни, че подготовката на Сухопътните войски е съсредоточена върху повишение на успеваемостта в процеса на обмисляне на интервенциите и основаване на нужните условия за осъществяване на предоставените задания.

През 2017 година механизираните, танковите и алпийските формирования от състава на Сухопътните войски са провели общо 34 тактически учения, разследващите формирования - 5 ротни тактико-специални учения, 2 полеви образования и 3 полеви лагера, а артилерийските формирования - 7 тактически учения с батарея и 9 тактически учения с бойни стрелби с батарея и тренировки по пукотевица и ръководство на огъня.

Формированията за противовъздушна защита на Сухопътните войски са провели 2 тактически учения със зенитно-ракетен дивизион и 10 батарейни тактически учения, както и бойни стрелби по въздушни цели на Зенитния полигон на Военновъздушни сили „ Шабла ". Формированията за нуклеарна, химична и биологична отбрана и екология са осъществили 5 ротни тактико-специални учения, а инженерните - 12 полеви лагери и 12 тактико-специални учения. Планирани и извършени са 9 тактико-специални учения с формированията за комуникационно-информационна поддръжка, 12 тактико-специални учения с логистичните формирования, както и 4 тактико-специални учения с осигуряващите и щабните формирования.

Генерал-майор Попов подчертава на сполучливото присъединяване на военнослужещи от Сухопътните войски в многонационалното обучение с висока видимост „ SABER GUARDIAN - 2017 " и в редица взаимни подготовки и многонационални учения в чужбина, като „ SABER JUNCTION - 2017 " „ RAPID TRIDENT - 2017, „ PLATINUM EAGLE ", „ PLATINUM WOLF - 2017 ", „ SUMMER SHIELD - 2017 ",„ AGILE SPIRIT - 2017 ", „ Тракийски орел - 2017 ", „ Ramstein Guard 9 ", „ Collector`s Item ", „ Joint Flight Training " и други Успешно са сертифицирани формированията, декларирани за силите на НАТО и Европейски Съюз, както и за присъединяване в интервенции и задачи зад граница.

В оказването на помощ на популацията в тежки зимни условия и при потушаването на пожари през миналата година са взели участие 832 военнослужещи със 111 профилирани машини. В дейностите по разкриване и заличаване на невзривени високорискови муниции, открити в разнообразни обитаеми места в страната, са взели участие 415 военнослужещи със 146 единици техника. Унищожени посредством взривяване са 15 854 муниции.

В годишния разбор командирът на Сухопътните войски подчертава и на сполучливото присъединяване на формирования от състава на Сухопътните войски в интервенцията по логистична поддръжка на структурите на Министерство на вътрешните работи при реализиране на защитата на българо-турската граница, както и в интервенцията за оказване на подпомагане на Министерство на вътрешните работи при осъществяване на задания за противопоставяне на миграционния напън.

Началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев даде висока оценка за осъществяването на дилемите от военните формирования на Сухопътните войски, като акцентира, че макар недокомплекта, персоналният състав извършва почтено своите отговорности.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР