Основни 5 приоритета за работата си набеляза новият главен секретар

...
Основни 5 приоритета за работата си набеляза новият главен секретар
Коментари Харесай

Новият главсек на силовото министерство си постави 5 главни задачи

Основни 5 целта за работата си набеляза новият основен секретар на Министерство на вътрешните работи старши комисар Петър Тодоров , който бе показан публично през днешния ден.

Според него сега задача номер едно е преодоляването на горските пожари, които бушуват в страната, и обезпечаване отбрана на популацията. За тази цел ще бъде употребяват целият разполагаем запас на Министерство на вътрешните работи. „ В тази връзка в края на предходната седмица стартира профилирана полицейска интервенция, в която са включени сили на полицията, направени са контакти с локалната власт, със аграрни производители ”, уточни старши комисар Тодоров.

Вторият приоритет за него е да се подхващат ефикасни ограничения за ограничение и противопоставяне на имиграционния напън върху страната ни. В тази връзка ще бъде засилен граничният надзор. Предвидени са и дейни дейности навътре в страната за ограничение следствията от противозаконната миграция.

Петър Тодоров заяви, че единствено за миналата седмица, на територията на страната са проникнали 302 незаконни мигранти. Профилът им - главно млади мъже от Афганистан, в това число и малолетни лица.

„ Като задача на дневен ред постоянно е стояла и ще продължава да стои и битката с битовата престъпност. Това изисква систематични ограничения по предварителна защита и експедитивност и работа по горещи следи за попречване и откриване на този вид закононарушения ”, съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Той уточни, че в летния сезон като задача стои и въпросът по предварителната защита и усилване контрола по пътната сигурност. „ Трафикът през август е засилен по отношение на отпускарския сезон. С цел ограничаване  войната по пътищата редовно организираме профилирани полицейски интервенции, такава започва и през днешния ден ”, заяви Петър Тодоров.

Не на последно място като задача, която се обрисува пред полицейските чиновници, е и битката настъпващата поредна вълна с COVID-19. Действията ще са в тясна съгласуваност с РЗИ и локалните здравни управляващи.

Петър Тодоров показа в детайли биографията си. На журналистически въпрос дали е имал връзки с Държавна сигурност, той призна, че се е водил на щат, само че е бил обучаем и действително няма нито един ден работа.

„ Работата с прокуратурата би трябвало да отстоява в границите на закона. Полицията има тясно взаимоотношения, където е належащо по другите процесуално-следствени дейности. Там, където би трябвало да имаме оперативна автономия, аз ще я не отстъпвам “, съобщи Тодор във връзка с работата на му в Прокуратурата.

На въпроса по какъв начин ще работят, в случай че идващият министър на Министерство на вътрешните работи се споделя Петър Илиев, новият основен секретар отговори: „ Професионалист съм и ще работя с всеки един министър, който бъде показан от кабинета “.

„ Следващият министър ще има доста огромен размер от работа, който се е натрупал в миналите 10 години. Ако министърът се оправи с тази задача, аз персонално ще го приветствам “, добави го Рашков във връзка името на оферти за вътрешен министър, който ще встъпи в служба, в случай че се одобри оферти кабинет на Има Такъв Народ. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР