Основната цел на ЕС и Вашингтон в конфликта в Косово

...
Основната цел на ЕС и Вашингтон в конфликта в Косово
Коментари Харесай

Руският посланик в Сърбия: ЕС и САЩ се опитват да поставят Сърбия на колене с конфликта в Косово

Основната цел на Европейски Съюз и Вашингтон в спора в Косово е да слагат и държат Сърбия на колене и да принудят сръбския президент Александър Вучич да се причисли към антируските наказания. Това съобщи във вторник съветският дипломат в Сърбия Александър Боцан-Харченко в ефира на телевизионния канал Solovyov Live, предава.

" Тази територия, по този начин наречената Република Косово, несъмнено, никога не е самодостатъчна. Точно както режимите в Киев, режимът в Прищина е инструмент в ръцете на Вашингтон и Европейския съюз. Основната цел на този тленен спор е това да сложи Сърбия назад на колене. В този случай употребявайки Косово, апропо, и въпросите за Босна, Република Сръбска, с цел да окажат напън върху Вучич. И тук главната цел е да принудим Вучич да се причисли към антируските ограничения и антируските наказания “, сподели още Александър Боцан-Харченко.

Боцан-Харченко заяи още, че Вашингтон и Европейският съюз стоят зад спора сред Прищина и Белград, Вашингтон печели от напрегната обстановка в района.

„ Кой стои зад това? Прищина, несъмнено, само че главното, несъмнено, е, че Вашингтон и Европейският съюз стоят зад Прищина. В този случай, Европейският съюз е същият като в тази ситуация с Украйна, защото в тази ситуация с антируските наказания, обратно на ползите си, следва указания от Вашингтон. Вашингтон печели от тлеещия спор, печели го от поддържането на обстановката на ръба на колапс ", разяснява Александър Боцан-Харченко.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР