Основната равносметка за мен е, че тези протести показаха какъв

...
Основната равносметка за мен е, че тези протести показаха какъв
Коментари Харесай

Росен Костурков, ПП: Земеделският протест изложи на показ дисбаланса в сектора

„ Основната равносметка за мен е, че тези митинги демонстрираха какъв дисбаланс има в бранша. Те започнаха с една официална причина и излязоха доста насъбрани през последните 15 година проблеми. “

Това съобщи в ефира на „ Добро утро, Европа “ националният представител Росен Костурков от „ Продължаваме промяната “.

„ Исканията на брашна постоянно са обективни, тъй като това е секторът, който обезпечава храната и продоволствената сигурност в България. Но този митинг стартира чисто политически, тъй като нямаше причина зърнопроизводителите да стачкуват. Но към това излязоха проблемите и несъответствието в бранша “, счита депутатът.
Нямаше анулация на възбраната. Просто европейския правилник изтичаше на 15 септември, в 22 часа. Проблемът беше, че ние сме в политическа обстановка и има много субекти, които желаят да разклатят държавното управление.
„ Преработвателният бранш дава високата добавена стойност на селскостопанската продукция. Техните стремежи би трябвало да бъдат чути. Те до неотдавна имаха терзания дали изобщо ще имат суровина. Може би тези терзания в този момент сега остават “, сподели още Костурков.
Никога не бих си разрешил да давам оценка на министър, само че това което наблюдавахме по време на последните 2 дни – държанието на министъра беше съответно.
Според него в никакъв случай не е добре, когато страната се намесва в пазарни връзки, само че сега обстановката „ не е доста естествена “. По думите му пазарът би трябвало да бъде освободен, тъй като изпълването на индустриалните мощности не е лесна задача.

Костурков разяснява и оставката на ген. Атанас Атанасов като началник на комисията за спецслужбите.
„ Това е персонално негово решение, което демонстрира несъгласието му с политиката, която ГЕРБ се пробва да води във връзка с службите. Това, което се случа, в последно време демонстрира, че има огромна заплаха службите в България да останат в ръцете на президента “, предизвести националният представител от „ Продължаваме промяната “. Вижте повече във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР