Основната ни цел е съхраняването на българския език. Това заяви

...
Основната ни цел е съхраняването на българския език. Това заяви
Коментари Харесай

Илияна Йотова и посланик Темиртай Избастин обсъдиха културните връзки между България и Казахстан

Основната ни цел е съхраняването на българския език. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова на среща с посланика на Република Казахстан у нас Темиртай Избастин, оповестиха от Прессекретариата на президента. Вицепрезидентът означи, че с екипа ѝ са открили контакти с българската общественост в Казахстан.

В Павлодарска област живеят по публични данни 2500 представители на българската общественост. До наскоро зам.-председател на Асамблеята на народите на Казахстан, в която влизат представители от всички етноси, е бил Олег Димов – казахстански политик с български генезис, който е умрял наскоро. Над 120 разнообразни етноса живеят на територията на Казахстан.

Вицепрезидентът и казахстанският дипломат акцентираха обичайно положителните връзки сред двете страни и двата народа. Двамата се оповестиха за усилване на съдействието във всички сфери.

Акцент в диалозите бяха културните връзки и съдействието в региона на образованието. Вицепрезидентът прикани за по-активно присъединяване на младежи от Казахстан на разнообразни фестивали, които се организират в България. По думите на Илияна Йотова са нужни повече конгреси, които да показват казахската просвета и обичаи, както и научни конференции.

Вицепрезидентът и посланикът на Казахстан показаха обща позиция за силата на културната дипломация. „ Тя съумява да премине и през най-здраво залостените порти “, уточни Илияна Йотова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР