Основна грижа в подготовката на Община Стара Загора за работа

...
Основна грижа в подготовката на Община Стара Загора за работа
Коментари Харесай

Община Стара Загора готова за зимния сезон

Основна грижа в подготовката на Община Стара Загора за работа през зимния сезон на 2019/2020 година е поддържането на проходимостта на пътната мрежа и навреме осъществяване на аварийно-спасителни работи при снеговалежи, мощни ветрове, съпроводени с формиране на снегонавявания и оптимално потребление опциите на наличната техника и човешки запаси.
Вече е съставяне Щаб за осъществяване на обновения общински проект за отбрана при бедствия и е създаден действен проект за зимно поддържане на пътната мрежа от IV клас и на уличната пътна мрежа в обитаемоте места на територията на общината. С цел възстановяване на координацията при настъпване на рискови метеорологични феномени съвещание на щаба ще се организира на 28 ноември. 
Тази година зимното поддържане и снегопочистването на уличната пътна мрежа в Стара Загора през зимния интервал ще се прави от  ДЗЗД „ Грийн партнърс “ - БКС , а за пътна мрежа от IV клас ще дава отговор „ Трейс - Пътно строителство “ АД . Предстои механически обзор на профилираната техника за зимна поддръжка на пътищата в града и отвън него, ще се правят и периодически контролни прегледи. От 1 декември се вкарва непрекъснато дежурство на профилираните машини поради спецификата на географското разположение на община Стара Загора , релефа и относително удобните климатични характерности. 
Осигурено е надеждното действие на системата за следене - GPS, която  разрешава в действително време да се следи работата на всяка машина и да се вземат своевременни управнически решения и реакция за намаляване на отрицателните фактори на зимната конюнктура. 
Снегопочистването на пешеходните зони в Стара Загора е разпределено сред общинската администрация и ДЗЗД „ Грийн партнърс “ - БКС . В дребните обитаеми места улиците ще се почистват от наличната техника в съответното обитаемо място. Ако няма подобаващи профилирани машини, снега до автобусните спирки ще се отстранява от „ Трейс - Пътно строителство “ АД.
При снеговалежи и заледявания ограничения за проходимостта на вътрешните пътища на територията на предприятията са отговорност на комерсиалните сдружения, в това число и на тези с общинско присъединяване, припомнят от общинската администрация. За отстраняването на снежната завивка при навявания и заледявания се грижат притежателите и ползвателите на търговски обекти, шефове на търговски сдружения, образователни заведения, здания за публично обслужване и шефовете на етажни собствености. 
Гражданите да се движат по тротоарите с нараснало внимание за съществуване на ледени висулки от жилищни и публични здания, приканват от община Стара Загора. От там предизвестяват, че горими предмети и боклуци от печки  задължително се изхвърлят в специфични съдове , сложени наоколо до тези за твърди битови боклуци.
При констатиране на закани за здравето и живота на хората неотложно да се предава информация на националния телефон за незабавни повиквания -112 . Информация за ситуацията може да се подава до оперативния дежурен на община Стара Загора и звено „ Градска подвижност “ на следните телефони:  042/250-005; 042/614-613; 0885/901 212; 042/614-821; 0884/ 708 667 , както и към Горещия телефон за сигнали 0800 157 37.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР