Основен вътрешен ремонт на сградата на домашния социален патронаж във

...
Основен вътрешен ремонт на сградата на домашния социален патронаж във
Коментари Харесай

Ремонтират с 400 000 лева домашния социален патронаж в Търново

Основен вътрешен ремонт на постройката на домашния обществен патронаж във Велико Търново следва да бъде осъществен до края на ноември тази година. Дейностите ще бъдат финансирани по стратегия „ Красива България “, а за задачата Община Велико Търново към този момент има утвърден и предпазен план. Предстои сключването на административен контракт с Министерството на труда и обществената политика за осъществяване на капиталовото желание.

Проектното предложение планува вътрешно преустрояване на съществуващата постройка на комплекса от обществени услуги, намираща се в прилежащото на Велико Търново градче Дебелец. Кухненският блок ще бъде осъвременен и уголемен, това ще разреши увеличение на потенциала за подготвяне на храна и повишение качеството на предлаганите услуги. Цялостният ремонт ще усъвършенства визията, функционалността на постройката, която ще дава отговор както на актуалните условия и критерии за материална база, по този начин и стандартите за енергийна успеваемост.

Общата стойност на плана е 400 000 лв., от които 360 000 лв. са за осъществяване на строително-монтажни работи. За организация, оперативно ръководство и надзор от страна на стратегия „ Красива България “ сa планувани 24 000 лева, а за професионално образование на регистрирани безработни лица – 16 000 лева

Домашният обществен патронаж е комплекс от обществени услуги, включващи снабдяване на храна в дома на потребителите, помощ в поддържането на персонална хигиена, битови услуги и други Дейностите се финансират със средства от общинския бюджет.

Основната база за подготвяне на питателните артикули е в Дебелец, разкрити са и два филиала – в селата Ново село и Балван. В кухнята в Дебелец всекидневно се подготвя и доставя храна за потребностите на повече от 430 консуматори, в това число и за 25 деца с увреждания от Дневен център „ Дъга “ във Велико Търново, както и за публичната столова в старопрестолния град. През предходната година услугите на домашния обществен патронаж и съответно – въз основата в Дебелец, са употребили 590 поданици на Велико Търново, Килифарево, Дебелец, селата Присово, Церова кория, Беляковец, Леденик, Велчево, Пчелище.

Тенденцията за непрекъснат растеж в броя на потребителите, както и неналичието на по-значими поправки и обновявания на материалната база затрудняваха работата на кухнята майка в Дебелец. С реализацията на плана цялостната активност на патронажа ще бъде усъвършенствана.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР