Основен приоритет на Служебния кабинет е привличането на чуждестранни инвестиции.

...
Основен приоритет на Служебния кабинет е привличането на чуждестранни инвестиции.
Коментари Харесай

Министър Пулев: Основен приоритет на кабинета е привличането на чуждестранни инвестиции

Основен приоритет на Служебния кабинет е привличането на задгранични вложения. Завършихме предходната година с 90% растеж на директните задгранични вложения по отношение на 2021 година, успяхме да възстановим равнищата преди Ковид-кризата. Амбициозни сме, желаеме да реализираме повече и имаме нужната тактика.

Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев на церемонията по присъединението на България към Европейския алианс за акумулатори.

„ Споделяме всички съществени цели на Европейския съюз за основаване на огромни производства тук в Европа. Всички дружно сме се обединили към приличането на огромни огромни производства, като първо съкратяваме веригите на доставките и второ – да се предпазим от бъдещи геополитически рецесии “, сподели още министърът.

Той разгласи, че е горделив, че България е направила решителна, преломна крачка в привличането на огромно огромно произвеждане у нас.

„ С решението на Министерския съвет се обособи първата по рода си държавна икономическа зона „ Доброславци “ “, сподели министърът и добави, че доста хора са го питали за какво до този миг страната не е съумяла да притегли огромен основен вложител с произвеждане от 1 милиарда евро или 2 милиарда евро.

„ Отговорът е явен – липса на качествени терени и местоположения, както и липса на единна обща воля, липсвал е синхрон “, сподели още Пулев, като изясни, че тези проблеми към този момент са преодолени.

„ Показахме цялостен синхрон и съгласуваност на всички равнища, единна визия и тактика – от равнище президент, министър председател, отраслови министерства, организации, структури, до равнище представители на локална власт. Показахме новото лице на България “, безапелационен бе министърът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР