Основателят на Уикилийкс Джулиан Асандж страда от психологически тормоз от

...
Основателят на Уикилийкс Джулиан Асандж страда от психологически тормоз от
Коментари Харесай

Асандж страда от „психологически тормоз”, алармира експерт на ООН

Основателят на " Уикилийкс " Джулиан Асандж страда от " психически тормоз " от клеветническата акция против него от медиите, съдии и високопоставени политически фигури.

Това разгласи Специалният докладчик на Организация на обединените нации за изтезанията Нилс Мелцер, представен от " Ройтерс ".

Мелцер посети Асандж в строго охраняван затвор в Лондон на 8 май и изрази безпокойството си от повдигнатите от Съединени американски щати обвинявания против Асандж. Той повтори прикани си да не бъде екстрадиран в Съединени американски щати.

Вчера юристът на създателя на " Уикилийкс " Гарет Пиърс съобщи, че Асандж е доста болен, с цел да участва на чуването на молбата на Съединени американски щати за изгонването му посредством видеовръзка от английски затвор. Пиърс означи, че той е настанен в здравно поделение.

" Господин Асандж предумишлено е бил изложен за интервал от няколко години на увеличаващи се тежки форми на грубо или унизително отношение, или наказване, натрупалите се последствия, които могат да бъдат разказани единствено като психически тормоз ", се споделя в известие на Мелцер.

Швейцарският професор по право и самостоятелен специалист посети Асандж в пандиза с двама здравни специалисти, които са експерти в проучване на евентуални жертви на изтезания и неприятно отношение, добавя се още. Те са разговаряли с създателя на " Уикилийкс " и са провели " щателна здравна оценка ".

Очевидно е, че здравето на господин Асандж е съществено наранено от извънредно враждебната и случайна среда, на която е излаган от доста години, счита Мелцер.

" В допълнение към физическите болести господин Асандж демонстрира всички признаци на дълготрайно излагане на психически тормоз, в това число рисков стрес, продължителен боязън и интензивна психическа контузия ", написа още в известието.

Съединени американски щати желаят от Англия да им предадат Асандж, който беше изведен от еквадорското посолство в Лондон на 11 април.

Според Мелцер, в случай че Асандж бъде предаден на Съединени американски щати, там той ще бъде изложен на действителен риск от съществено нарушение на човешките му права и свободи. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР