Основателят на руската частна военна компания (ЧВК) Вагнер, руският бизнесмен

...
Основателят на руската частна военна компания (ЧВК) Вагнер, руският бизнесмен
Коментари Харесай

Пригожин хвали неочаквано украинските защитници на Соледар, Русия прехвърля мобилизирани от Бахмут - Свят

Основателят на съветската частна военна компания (ЧВК) " Вагнер ", съветският предприемач Евгений Пригожин, отхвърли изказванията на съветската агитация, че украински военнослужещи сякаш дезертират от позиции край Соледар в Донецка област. Коментарът на Пригожин беше оповестен на 10 януари в Telegram от неговата пресслужба.

„ Днес в други канали на Telegram се появи информация, че офицери от СБУ са били трансферирани в група край Бахмут, чиято задача е да спре дезертьорството в редиците на Въоръжените сили. Нека бъдем почтени един с различен. Това е не е по този начин. Украинската войска е смела, води война за Бахмут и Соледар ", сподели Пригожин. Той призна, че в западните околности на Соледар се водят " най-кървавите боеве ". „ Въоръжените сили на Украйна пазят с чест територията на Соледар. Затова информацията за тяхното всеобщо дезертьорство не дава отговор на истината “, добави Пригожин.

„ Въоръжените сили на Украйна вършат всичко допустимо, с цел да изтощят врага при Соледар и оптимално да редуцират неговата бройка по този начин, че даже дребните тактически триумфи (постигнати с изключителни старания и тежки загуби) да доведат до Пирова победа “. Това пък съобщи представителят на Източната група войски на ВСУ Серхий Череватий.

От 4-5 дни в региона на Соледар се водят яростни боеве, градът е изцяло погубен. Основната цел на съветските сили в този регион е преодоляването на разположения на 10 километра южно от Соледар Бахмут.

Според настроенията на съветските консуматори в обществените мрежи, цивилните руснаци желаят кръв – желаят обграждане на частите на ВСУ и доста украински жертви като възмездие за новогодишната акция на украинците против базата на мобилизираните в Макеевка. Затова, съдейки по актуализациите на картите на военния спектакъл от блогърите „ Вагнер “ се пробва да реализира обграждане на Соледар. „ Досега Русия нищо не е успявала да обкръжи и множеството украинци са успявали да се измъкнат. Ако не покажат трупове на „ укри “ (пренебрежително за украинци, б. р.) към Бахмут и Солеар, и тук ще е по този начин “, написа DonutReport в Туитър.

Каналът „ Картина маслом “ оповестява за това, че руснаците изтеглят мобилизирани от бойното поле в Бахмут и ги препращат към Соледар. „ Не бих споделил, че изтеглят всичко от Бахмут, само че огромната маса я реалокираха край Соледар. Пед.лите доста желаят да замашат ПТУ-то (украинската офанзива против Макеевка, б. р.) с някаква победа.

Според известия на военните блогъри съветските войски са доста покрай преодоляването на Соледар, където и към 17.00 часа българско време във вторник не престават интензивни улични боеве. Руската войска трансформира града, както и прилежащия Бахмут, в отломки, употребявайки всички типове оръжия и „ тактиката на изгорената земя “. Радио Свобода обаче цитира Британското министерство на защитата, което с позоваване на източници от бойното поле твърди, че руснаците конролират към този момент съвсем цялата територия на Соледар.

Соледар. Бахмут.
Ситуация тяжелая, само че контролируемая.
— AB (@ABnewsReal)
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР