Основателят на Microsoft Бил Гейтс обвини социалните мрежи за ускоряването

...
Основателят на Microsoft Бил Гейтс обвини социалните мрежи за ускоряването
Коментари Харесай

Бил Гейтс обвини социалните мрежи в ускоряване на разпространението на коронавируса

Основателят на Microsoft Бил Гейтс упрекна обществените мрежи за ускоряването на разпространяването на ковид в Съединени американски щати. В изявление за Fastcompany.com Гейтс изясни, че Фейсбук и другите водещи обществени мрежи не вършат задоволително, с цел да се борят с дезинформацията във връзка с пандемията от COVID-19.

„ Могат ли обществените медии да бъдат по-полезни по тези въпроси? Каква креативност демонстрират те? За страдание, цифровите устройства евентуално са съдействали за разпространяването на налудничави хрумвания по отношение на ковид. “, разяснява Гейтс.

„ Това постоянно придобива формата на тайни теории, в които става въпрос за някакъв скрит план против хората. Моето име постоянно се загатва в някои от тези конспирации и това си е малко страшничко. Би трябвало хората да бъдат насочвани към обстоятелствата в рецесия като тази “, добави той.

Основателят на Microsoft подлага на критика и хората, които отхвърлят да носят маски и да съблюдават ограниченията за обществено разграничаване.

„ Трудно ми е да схвана, за какво някои хора не носят маски, защото това не е толкоз досадно. Маски не са скъпи, само че някои хора наподобява мислят, че отхвърли от тяхното носене е знак за независимост, или нещо от сорта, макар риска от заразяване на други хора “, сподели той.

Гейтс обаче остава оптимист във връзка с намирането на ваксина в оптимално бързо време, като показва, че сега се работи по над 100 плана за лек против ковид.

„ Обхвата на тези планове, употребяващи всички техники, които в миналото сме употребявали за основаването на ваксинни, и някои нови, ми вдъхва вяра, че през 2021 година ще имаме най-малко една ваксина, която ще работи. Мечтаният сюжети е да имам 14 милиарда дози и да може да ги изпратим до всички хора за една нощ “, сподели още Гейтс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР