Основателят на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин продължава да разгласява конфликта

...
Основателят на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин продължава да разгласява конфликта
Коментари Харесай

Пригожин е заплашен с „държавна измяна, ако напусне Бахмут

Основателят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин продължава да разгласява спора си с Министерството на защитата на Руската федерация, който се основава на изострен дефицит на муниции за бойците, щурмуващи Бахмут. На 9 май той прочете бойните заповеди на военното управление на Руската федерация, в които ясно се показва, че в случай че " вагнеровците " изоставен позициите си, това ще се смята за измяна. В същото време Министерството на защитата не е осигурило нужното количество муниции.

Пригожин записа следващото прочувствено видео и отново повдигна тематиката за " снарядния апетит "  в своя ЧВК. Той прочете документ от Министерството на защитата, в който се споделя, че неговите подопечни ще бъдат приети за предатели на родината си, в случай че изоставен Бахмут. Бизнесменът обаче за следващ път съобщи, че в случай че боеприпасите не бъдат дадени, наемниците ще изоставен града и тогава ще зададе въпроса кой в действителност е „ предал родината “.

" В поръчката има 31 позиции, от които цифрите на това, което ни дават, са почти 15, т.е. половината. Ние желаеме 7200 единици за десетдневка, те ни дават 1600. Следващата - 960 единици - 60... Тази заран началникът на Генералния щаб (Валери Герасимов) персонално поправя всички цифри и ги понижи 10 пъти “, сподели Пригожин.

Според него Министерството на защитата на Руската федерация прави всичко, с цел да не съумеят " вагнеровците " да завладяват Бахмут. В този случай Пригожин даде обещание да опише на Владимир Путин за същинската обстановка с боеприпасите на фронта.

„ Ако всички задания се извършват, с цел да се заблуди висшият главнокомандващ, тогава или той ще ви раздра задника, или съветският народ, който ще бъде доста смутен, в случай че войната бъде изгубена. Тогава хората ще дойдат с вили и ще ги вдигнат непосредствено на дома на Рубльовка, когато войната бъде изгубена “, заплаши Пригожин военното управление.

Освен това съветският предприемач се възмути, че бойците на една от частите на въоръжените сили на РФ изоставиха фланга южно от Бахмут и избягаха, напускайки позициите си и разкривайки фронта на повърхност от към 3 квадратни километра, а Военното поделение Факел на Газпром отхвърли да отиде на позициите. Следователно наемниците трябваше „ някак си “ да блокират образувалата се дупка - както се оказа, противоположното героично нахлуване беше осъществено от бойци от 72-ра бригада на Водоснабдителна система на РФ.

В тази връзка Пригожин упрекна чиновници от Министерството на защитата, че желаят да продадат Русия и съзнателно изпращат бойците на безполезна гибел.

„ Един боец не трябва да умира поради безспорната нелепост на неговото управление. И генералите и полковниците по места са длъжни да извършват тази нелепост, тъй като заповедите, които им идват от горната страна, са безусловно незаконни. Искам да подчертая, че там е закононарушение, наречено " заличаване на съветския народ и изменничество ". Тясна шепа хора са ангажирани в това, сподели Пригожин.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР