Основано на реални събития, имената са променени. Никола бил почти на

...
Основано на реални събития, имената са променени.
Никола бил почти на
Коментари Харесай

„Ако ми бяхте казали истината, нямаше да го взема“: историята на едно осиновяване

Основано на действителни събития, имената са изменени.

Никола бил съвсем на три години, когато се появила майка му. И макар че Зоя търсела щерка, тя не могла да устои, когато това синеоко бебе внезапно се втурнало към нея с думите: „ Мамо! “

Но се оказало, че с Никола не всичко е толкоз просто… Момчето внезапно почнало да се държи не напълно съответно.

„ Тези непрекъснати нервности “, спомня си Зоя, „ Никола хвърляше неща по мен, чупеше чинии. Причината можеше да бъде напълно незначителна. А един път откъсна всички тапети в стаята ми… “

Първоначално приемната майка се надявала, че това е просто акомодация. Но обстановката се влошила и Зоя се обърнала към експерти.

Диагнозата била сложена бързо, психиатрите, без да кажат дума, дефинира сериозна психологично заболяване.

Зоя била в неразбиране: „ В детския дом не ми споделиха нищо за заболяване. Ако знаех, че детето има такива проблеми, тогава евентуално нямаше да го взема. Или в последна сметка най-малко щях да съм подготвена за това, което получих “.

Тази обстановка се случва освен в историята на Никога. Понякога в домовете за сираци има политика – непременно да се „ закрепят “ проблематичните деца.

И това е доста неприятно, тъй като когато такива деца бъдат върнати по-късно, това нанася още по-голям удар върху душeвността на детето.

В нашата история момчето имало шанс. Зоя не отстъпила пред компликациите.

„ Просто си помислих – въпреки всичко това към този момент е моят наследник. Нека да е осиновен, само че към този момент е мой. Все отново, в случай че родя дете с умствени увреждания, не бих го дала в Дома за сираци поради това “.

Зоя е страхотна. От пет години тя отглежда сина си и през това време дамата постигнала позитивна динамичност в държанието на момчето.

„ Предстоят още доста компликации. Но в този момент не бих дала момчето си за нищо на света. Преживели сме доста дружно. И желая да кажа на всички приемни родители – небързайте да се отказвате! Трудностите, които ще имате, единствено ще ви направи по-силни! “

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР