Осми хранителен продукт от България беше включен от Европейската комисия

...
Осми хранителен продукт от България беше включен от Европейската комисия
Коментари Харесай

ЕС призна Странджанския манов мед

Осми хранителен артикул от България беше включен от Европейската комисия в листата със предпазени наименования за генезис на Европейския съюз – това е Странджанският манов мед. Продуктът „ Странджански манов мед “, именуван още „ Maнов мед от Странджа “, е с тъмнокафяв цвят и се добива в региона на Странджа, който е част от мрежата от предпазени зони в Европейски Съюз „ Натура 2000 “.

Това оповестиха от пресслужбата на Европейската комисия.

Пчеларството от дълго време е значим занаят в района, доказателство за което са още съществуващи тръвни кошери и дънери с пчели, които датират от края на 19 век. Комисарят по земеделие и развиване на селските региони Фил Хоган и комисарят по цифровата стопанска система и цифровото общество Мария Габриел връчи в Брюксел документа за вписването на господин Манол Тодоров, ръководител на пчеларско съдружие „ Странджански манов мед “ и госпожа Елка Божилова, представител на Министерството на земеделието, храните и горите на Република България.

Странджанският манов мед ще се причисли към повече от 1445 други артикули, които към този момент са предпазени в базата данни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР