Осигуряват се общо 72 000 лв. за стипендии за студенти,

...
Осигуряват се общо 72 000 лв. за стипендии за студенти,
Коментари Харесай

Столична община осигурява 72 000 лв. за стипендии на медицински специалисти

" Осигуряват се общо 72 000 лева за стипендии за студенти, учащи се в Медицинския лицей и Медицинския университет - София през актуалната образователна година. Решението ще вземе Столичният общински съвет на съвещанието си в четвъртък. " Това заяви заместник-кметът на София по финанси и опазване на здравето Дончо Барбалов, оповестиха от пресцентъра на общината.

Стипендиите се отпускат по две стратегии на Столична община. Едната е за подкрепяне на студенти по специалностите " Медицинска сестра " и " Акушерка " във Факултета по публично здраве към Медицински университет - София, а втората е за студенти по специалностите " Медицински лаборант ", " Рентгенов лаборант ", " Рехаблитатор " и " Масажист " в Медицинския лицей " Йорданка Филаретова " към МУ.

За поредна година се обезпечават по 36 000 лева за всяка от стратегиите. Одобрените претенденти ще получават по 350 лева месечна стипендия по време на следването си. Ангажиментът им след довеждане докрай на образованието е да работят в столично общинско лечебно заведение в продължение на 3 години.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР