Осигуряването на лични предпазни средства за магистър-фармацевтите чрез структурите на

...
Осигуряването на лични предпазни средства за магистър-фармацевтите чрез структурите на
Коментари Харесай

Фармацевтичният съюз с искане за лични предпазни средства от структурите на МЗ

Осигуряването на персонални защитни средства за магистър-фармацевтите посредством структурите на Министерството на здравеопазването е безусловно неотложно. Това се споделя в известие от Българския фармацевтичен съюз /БФС/.

От съсловната организация показват уважението си към лекарите и медицинските сестри, които са водещи в предотвратяването на разпространяването на COVID-19 и лекуването на инфектираните пациенти.

Правят предварителни описи за медицински маски

Фармацевтите са паралелно с лекарите и медицинските сестри на предната линия в битката с вируса и доста постоянно са първите, които контактуват с евентуалните вирусоносители, се добавя още в известието.

С разрастването на епидемията аптеките имат нараснали обороти, само че на цена, за която не се приказва - тежки условия на ексклузивен труд, физическа и психическа отмалялост, доста закъснение на доставките от търговците на едро и невъзможността фармацевтите да посрещнат потребностите на популацията от някои лекарствени и други артикули в изискванията на зараза, показват от БФС.

Турция подарява на България персонални защитни средства и проби за COVID-19

Към комплицираната епидемиологична конюнктура, терзанията на българските жители дали ще съумеят да се снабдят с нужните им лекарствени и други артикули, изключителния труд и старания от страна на фармацевтите се прибавят и инспекциите по предписание на прокуратурата, които също са част от всекидневието в аптеките.

От БФС молят жителите да бъдат търпеливи и виновни към личното си здраве и това на другите към тях, когато изчакват реда си в аптеките, да демонстрират схващане, в случай че станат очевидци на инспекции от контролните органи и да им спомагат, както и да не се презапасяват с медикаменти.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР