Още трима лекари загубиха битката с новия коронавирус. Медиците са

...
Още трима лекари загубиха битката с новия коронавирус. Медиците са
Коментари Харесай

Още трима лекари загубиха битката с COVID-19 |

Още трима лекари изгубиха борбата с новия ковид. Медиците са работили в Бургас, Свищов и Враца.

Д-р Живко Радев е следващият бургаски доктор, който стана жертва на COVID-19.   Ръководството и целият личен състав на УМБАЛ Бургас изричат своите откровени съболезнования на фамилията и околните на доктор Живко Радев. Бургас загуби още един отличен доктор, който в своя професионален път оказа помощ на стотици хора да запазят живота си, съобщават в съболезнователен адрес от лечебното заведение. 

" Д-р Живко Радев посвети 24 години от живота си на Бургаската болница. Тук мина съвсем целият му професионален път. Помним го освен като ослепителен хирург с точна ръка и невъзмутим разум. Помним го като сътрудник и другар – правилен, почтен и кардинален, с който дружно сме спечелили не една борба за човешкия живот. Загубихме освен непосредствен човек. Загубихме част от себе си. Тази загуба е още по-мъчителна, когато се случва пред очите ти и ти, с уменията си и знанията на доктор, не можеш и си безпомощен да окажеш помощ. Почивай в мир, приятелю! Нека да е лек небесният ти път! "

Починала е доктор Лилия Иванова Маноилова , оповестиха от Община Свищов, Общински спешен щаб и екипа на МБАЛ „ Д-р Димитър Павлович “.

Д-р Маноилова е издъхнала след тежко боледуване. Тя е родена на 23 февруари 1956 година в Свищов. През 1980 година стартира работа в свищовската болница. Пет години по-късно придобива специализация „ Вътрешни заболявания ”, а през 1990 година, приключва специалността „ Пневмология и фтизиатрия ”, което й дава опция да заеме поста на „ Завеждащ ” Второ вътрешно поделение на МБАЛ – Свищов.

" През своя деен живот доктор Иванова извършва с възприятие на отговорност и угриженост хуманния си професионален дълг да лекува и обгрижва пациентите. Сред професионалната колегия тя е позната като огромен експерт, с безкомпромисна и усърдна работа. Като завеждащ поделение тя е била пословична със своята неотложност и постоянно е отстоявала ползите на колектива. Разделяме се с един заслужен жител на Свищов, чийто професионален път напълно е минал в свищовската болница. " Ще липсва и като експерт, и като другар. Дълбок реверанс! Съболезнования и сили на фамилията ", написаха от общината.

Коронавирус лиши живота и на 56-годишния доктор Саид Дауд , оповестиха от Българския лекарски съюз. Той е работил като хирург в мездренската болница и в Спешния център във Враца. По-късно медикът с ливанско родословие е разкрил МЦ „ Дауд Медицински център “ и дежурен кабинет в постройката на ДКЦ-1 във Враца.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР