Още три отбора си осигуриха участие в осминафиналите на Шампионската

...
Още три отбора си осигуриха участие в осминафиналите на Шампионската
Коментари Харесай

Байерн, Брюж и Наполи се класираха за осминафиналите на ШЛ

Още три тима си осигуриха присъединяване в осминафиналите на Шампионската лига след изиграването на мачовете от шампионата в сряда вечер. Байерн Мюнхен победи Виктория Пилзен с 4:2 като посетител и продължава да бъде с цялостен актив от 12 точки от 4 мача, като по този метод няма по какъв начин да бъде преместен от едно от първите две места в група С. Баварците също продължиха рекордната си серия от 32 следващи дуела без загуба в груповата фаза на Шампионската лига.
Брюж ще играе в осминафиналите в Шампионската лига след нулево тъждество в Мадрид
В другия мач от групата Барселона и Интер направиха тъждество 3:3 на " Ноу Камп ", като по този метод каталунците са доста покрай второ следващо отпадане в груповата фаза. Ако Интер вземе семейството си на Виктория в идващия кръг, то " нерадзурите " ще излязат от групата за сметка на Барселона.

В група В белгийският Брюж продължи със мощните си изяви и след нулево тъждество при гостуването си на Атлетико Мадрид също продължава към елиминациите. Така Брюж преодоля групите на Шампионската лига за първи път при десетото си присъединяване в конкуренцията и се трансформира във втория белгийски тим, достигнал осминафиналите, след Гент през сезон 2015/16. В другия мач от групата Порто разруши Байер Леверкузен с 3:0 като посетител и излезе на втора позиция с шест точки. Атлетико е на трето място с четири точки, а Байер е на последната позиция с точка по-малко.

В група А Наполи победи Аякс с 4:2 вкъщи за четвърти следващ триумф и място в осминафиналите. В Глазгоу Ливърпул разруши Рейнджърс със 7:1 и също допира осминафиналите. Мърсисайдци са на второ място с 9 точки, шест повече от третия Аякс, а Мохамед Салах се регистрира с най-бързия хеттрик в историята на Шампионската лига - шест минути и 12 секунди.

В група D обстановката продължава да бъде доста завързана, като четирите тима са събрани в три точки и всички имат късмет да продължат напред. Тотнъм излезе отпред със 7 точки след успеха си над Айнтрахт Франкфурт с 3:2 вкъщи, до момента в който Олимпик Марсилия победи Спортинг Лисабон с 2:0 в Португалия, след което двата отбора имат по шест точки. Айнтрахт е на дъното с четири точки.

По този метод към този момент пет тима са сигурни за осминафиналите на шампионата - Байерн, Брюж, Наполи, Манчестър Сити и Реал Мадрид. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР