Още този петък ще бъдат готови резултатите от проверката на

...
Още този петък ще бъдат готови резултатите от проверката на
Коментари Харесай

Резултатите от проверката в Топлофикация-Перник готови до петък


Още този петък ще бъдат подготвени резултатите от инспекцията на " Топлофикация-Перник ", стартирана през днешния ден от енергийното министерство. След предписание на министъра на енергетиката в оставка Теменужка Петкова екип на ведомството й инспектира техническото положение и употребата на енергийните обекти в пернишкия Топлоелектрическа централа във връзка със зачестилите повреди и спиране на подаването на топлинна сила.

Към момента топлоподаването към клиентите е възобновено и сдружението работи в естествени експлоатационни параметри. Проверката на Министерството на енергетиката включва осъществяване на задължението за набиране и запазване на запасите от горива, както и използването на реда и нужните техническите условия за топлоснабдяване.

В началото на инспекцията заместник–министър Красимир Първанов разгласи, че сметките на клиентите ще бъдат поправени, като интервалът, в който топлоподаването е било прекратено, няма да бъде фактуриран. След констатиране на нередностите, контролните органи ще създадат наставления за предприемане на следващи дейности от страна на " Топлофикация-Перник " за тяхното осъществяване, за гарантиране сигурността на топлоподаването.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР