Още с обявяването на изборните резултати беше ясно, че това

...
Още с обявяването на изборните резултати беше ясно, че това
Коментари Харесай

Росен Желязков: Не се очертава промяна в резултатите на предсрочните избори през април

Още с оповестяването на изборните резултати беше ясно, че това ще е сложен парламент, не по-различен от предходния, сподели в " Още от деня " Росен Желязков от ГЕРБ, зам.-председател на Народното събрание.

" За страдание, не се обрисува смяна в резултатите, които биха се получили на предварителните избори през април месец ", съобщи Желязков и означи, че не вижда нови играчи на политческия терен.

В този парламент ГЕРБ-СДС са били единствената групировка, която е предложила реален проектокабинет отпред с проф. Габровски, ясно са декларирали целите и ясно са поискали поддръжка по тях, по думите на Желязков.

В това Народно заседание няма ръководещи, то е формирано от 7 опозиционно настроени партии една на друга, уточни зам.-председател на Народното събрание: " Тематичните болшинства са болшинства на прагматичните решения, те не са болшинства по съдружни или квази съдружни политики ".

Според Росен Желязков този прагматизъм можем да бъде претворен в някакъв кабинет, само че не в обичайния политически съдружен формат, а като поддръжка за технократско държавно управление.

" Всички се концентрират върху кабинета. Всъщност залогът не е кабинетът, залогът е съществуването на Народното събрание и в случай че трябвеа да има кабинет отвън формата длъжностен кабинет, това би трябвало да бъде кабинет, поради който да има Народно заседание, който да може да взема решение от ролята си на законодател да приема закони ", акцентира Желязаков.

Според него през идващия парламент те ще търсят кабинет с ясна програмна експертност и период на деяние и за подобен кабинет те ще упорстват в идващия парламент.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР