Още продължавам да мисля какво означава технически“ кабинет. Това е

...
Още продължавам да мисля какво означава технически“ кабинет. Това е
Коментари Харесай

Доц. Буруджиева: ПП и ДБ си живеят в свой собствен свят

Още не преставам да мисля какво значи „ механически “ кабинет.

Това е все едно да кажеш, че ще направиш кабинет, който ще мести някакви папки и проблеми, само че няма да се занимава с политика.

Кабинетът би трябвало да бъде политически, тъй като въпреки всичко носи някаква политическа отговорност за дейностите си. Това съобщи в ефира на Nova News политологът доцент Татяна Буруджиева.

Според нея е неточност политиците да си построяват политическо инженерство в главите и по-късно да упорстват да го конструират и в действителността.

Политическа партия и Демократична България са уверени в своите структури и в това че единственият проблем е основният прокурор и той е спънката за правосъдната промяна. И Политическа партия, и Демократична България живеят в собствен свят, който съществува единствено в главите им, разяснява доцент Буруджиева.

По думите ѝ първата задача на партиите би трябвало да бъдат преодоляването на инфлацията и нарастването на приходите на хората и едвам по-късно всичко останало.
За процедурата по връчване на мандати тя означи, че прекомерно доста се е разтегнала.
Президентът е в доста тежка обстановка, тъй като някои от по-острите му критици ще настояват, че разтяга времето, с цел да ръководи по-дълго време, а въпреки това служебното държавно управление не може да ръководи още дълго. На процедура ти управляваш, само че от друга не можеш да направиш промени, които да доведат до утешение в живота на хората, сподели още доцент Буруджиева.

Тя оприличи държанието на българските политици като деца от детската градина, които единствено се карат кой на какво е предложил да си играят и акцентира, че политика по подобен метод не може да се прави.

На въпрос за възможна поява на нови играчи в политиката политологът счита, че тези нови играчи ще се борят само за това да прескочат 4-процентовата преграда и нищо повече.

В умозаключение предвижда, че третият мандат за сформиране на държавно управление ще отиде или при Българска социалистическа партия, или при „ Български напредък “.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР