Още през следващата година германският производител ще увеличи дела на

...
Още през следващата година германският производител ще увеличи дела на
Коментари Харесай

След две години Volkswagen ще продава само електромобили

Още през идната година немският производител ще усили каузи на електрифицираните коли в общите продажби в Норвегия до 90%. До 2023 година, съгласно прогнозите на Volkswagen, компанията ще може изцяло да изостави колите с мотори с вътрешно горене на норвежкия пазар.

Местният вносител на Volkswagen в Норвегия разгласи забавна прогноза: през идната година напълно електрическите модели ще съставляват 90% от продажбите на марката в Норвегия, а до 2023 година тази цифра ще нарасне до 100 %.
 След две години Volkswagen ще продава единствено електрически автомобили

През септември Volkswagen продаде рекордните 61.5% от новите електрически коли в страната. Статистиката е на Ройтерс. Като увещание, Норвегия възнамерява да стане първата страна, която изцяло изоставя обичайните коли. по проект това би трябвало да се случи до 2025 година.

За този преход локалните управляващи вършат доста. Така да вземем за пример, батерийните коли тук са освободени от налози, които се заплащат от притежателите на коли с бензинови и дизелови мотори.

А по отношение на марката VW, то новият ID.3 стана най-продаваният електромобил в Норвегия през септември. Той съумя да изпревари Tesla Model 3 и Polestar 2. И това макар обстоятелството, че дебютира едвам предишния месец. В същото време VW дава обещание, че през новата година норвежците ще получат по-богата гама електрически коли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР