Още през 1983 г. ЦРУ подготвя доста мъгляв доклад, разглеждащ

...
Още през 1983 г. ЦРУ подготвя доста мъгляв доклад, разглеждащ
Коментари Харесай

Доклад на ЦРУ от 1983 г. разкрива как съзнанието преодолява времето и пространството

Още през 1983 година Централно разузнавателно управление на САЩ приготвя много замъглен отчет, разглеждащ „ Gateway Experience ", издигайки изказванието, че промененото човешкото схващане може да излезе отвън границите на пространството и времето. Десетилетия по-късно документът е разкрит и в този момент претърпява възобновление в обществените медии. 
Но макар опростените преразкази на отчета и нелепите трактовки в TikTok и YouTube, документът не дава доказателства за „ Закона за привличането ", нито пък разкрива изгодите от изпращането на „ положителни трептения " към Вселената.
Документът от 29 страници, озаглавен „ Анализ и оценка на процеса на портала " е разкрит през 2003 година Смята се, че отчетът е част от по-широкото следствие на Централно разузнавателно управление на САЩ за това дали концепциите за надзор на мозъка и хипнозата могат да бъдат употребявани в шпионските офанзиви по време на Студената война. 
Четивото визира всичко от невронауката до квантовата механика, като клати сред твърдата просвета и псевдонауката, като че ли се клати сред двете на опънато въже. От отчета излиза наяве, че Централно разузнавателно управление на САЩ изследва концепцията за предизвикателство на надълбоко прекарване отвън тялото, което вероятно би могло да се настрои към някакъв по-развит свят оттатък действителността. 
„ По създание Gateway опитът е система за образование, предопределена да внесе нараснала мощ, фокус и координация на амплитудата и честотата на изхода на мозъчните талази сред лявото и дясното полукълбо, тъй че да промени съзнанието, премествайки го отвън физическата сфера, за превъзмогване на рестриктивните мерки на времето и пространството ", се споделя в отчета. 
Техниката, наречена Gateway Process, се основава на хрумвания, създадени от Monroe Institute - организация с нестопанска цел, фокусирана върху проучването на човешкото схващане. Теорията е, че избрани извършения могат да разрешат на мозъка да се „ хемисинхронизира ". В този развой мозъчните талази в дясното и лявото полукълбо се синхронизират с идентична периодичност и амплитуда. Хемисинхронизиране може да се реализира посредством серия от извършения, сходни на медитативните, до момента в който слушате набор от звукови талази, известни като Gateway Tapes.
Според отчета Вселената е комплицирана система от „ взаимодействащи си енергийни полета ", в които положенията са просто вариации в силата. Човешкото схващане не е по-различно, то е просто вибрационен модел на сила. Веднъж реализирана „ полусинхронизация ", се споделя в документа, тя може да провокира дълбока смяна на съзнанието, при което вибрацията му се освобождава от физическата действителност и се настройва към това чисто енергийно поле. 
Въз основа на хрумвания за квантовото усложнение, четивото твърди, че е допустимо човешкото схващане да промени надълбоко Вселената, защото действителността е холографска проекция - частта кодира цялото. В това схващане на действителността всичко е надълбоко вплетено в матрица от взаимосвързани енергийни трептения - от вашето схващане до дълбините на Вселената. 
„ Промененото човешко схващане взе участие във всезнаещия безконечен континуум на съзнанието - характерност на силата във безконечното настояще " - написа в отчета. „ Следователно вярно е да се означи, че когато човек изживява положение отвън тялото, той в действителност проектира тази безконечна искра на схващане и памет, която съставлява крайния източник на неговата еднаквост ".
Някои читатели на отчета са се задълбочили в тази концепция и са я приели като доказателство за закона за привличането – философията, че позитивните мисли носят позитивни резултати в живота на индивида, до момента в който негативните мисли носят негативни резултати. 
Документът на Централно разузнавателно управление на САЩ е забавно четиво, само че не би трябвало да се третира като теоретичен, макар научния език и концепции, върху които се опира повествованието. Много от концепциите в отчета са извлечени от действителни проучвания, само че когато се сглобят дружно, те не могат да бъдат тествани. Има и доста съмнителни теории и скокове на логиката, хвърлени в микса от хипотези.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР