Още преди месец доставчиците на компоненти за Apple бяха обезпокоени

...
Още преди месец доставчиците на компоненти за Apple бяха обезпокоени
Коментари Харесай

Доставчиците на компоненти за Apple продължават да намаляват прогнозите за доходите си

Още преди месец доставчиците на съставни елементи за Apple бяха обезпокоени от намалелите продажби на iPhone. Днес Bloomberg разгласи единственият снабдител на съставни елементи за Apple, който още не е понижи своите планирани приходи. Това е Skyworks Solutions, предоставящ чиповете за безжична връзка на iPhone.

Първият снабдител на Apple, отбелязал в прогнозната част на финансовия си доклад спад на приходите е Lumentum, който дава модула Face ID. На 12 декември компанията съобщи, че нейният максимален клиент е понижил поръчките с 30%. Не се оповестява кой е този клиент, само че е явно, че е Apple.



Аналитиците на Cascend Securities съпоставиха събитията и смятат, че Apple е съобщила на своите снабдители за намаляването на поръчките на 6 или 7 ноември. „Не знаем тъкмо по кое време Apple е съкратила поръчките, само че допускаме, че е станало на 7 или 8 ноември. Може би Skyworks просто още не е съставил финансовия си доклад за този период“ – сподели основният капиталов пълководец на Cascend Securities LLC.

Днес се появи информация, че Cirrus Logic – доставчикът на аудио чипове за iPhone също е понижил прогнозните си данни за края на годината. Освен това Apple усили личния състав на маркетинговия отдел, с цел да вдигне продажбите.

На този декор цената на акциите на Apple падна с още 4,4% .
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР