Още преди година Върховният административен съд (ВАС) е отменил огромна

...
Още преди година Върховният административен съд (ВАС) е отменил огромна
Коментари Харесай

Огромни глоби за нарушители с къщи за гости вече се анулират

Още преди година Върховният административен съд (ВАС) е отменил голяма глоба, наложена на извършители по скандалната стратегия с къщите за посетители, субсидирана с европейски пари, демонстрира инспекция на Mediapool. Причината е, че Държавен фонд " Земеделие " употребява противозаконна методика за налагане на глобите, която обрича данъкоплатците да платят от своя джоб за измамите по селската стратегия.

Делото на компанията " Ейдън 1 " е за анулация на глоба на ДФЗ за 195 000 лв. и е извоювано през април предходната година. Така притежателите на компанията са запазили за свои персонални потребности къщата си за посетители, издигната с европейски пари. През цялото това време министърът на земеделието Румен Порожанов и управлението на ДФЗ са знаели за сериозния проблем с методиката, само че не са подхванали никакви ограничения.

Година по-късно дело Върховен административен съд дефинитивно одобри методиката за противозаконна и я анулира.

На този декор Държавен фонд " Земеделие " продължава твърди и в този момент, че наложените наказания на нарушителите по селската стратегия няма да бъдат анулирани. Твърдението на ДФЗ, оповестено в четвъртък, граничи със умишлено заблуждаване на обществото, тъй като юристите на институцията са осведомени с делата, които губят.

Методиката
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР