Още по време на предишния бум на криптовалутите NVIDIA демонстрира

...
Още по време на предишния бум на криптовалутите NVIDIA демонстрира
Коментари Харесай

Micron и SK hynix могат да получат до 1,5 млрд. долара аванс от NVIDIA за бъдещите доставки на HBM3 памет

Още по време на предходния взрив на криптовалутите NVIDIA показва готовността си да заплаща на доставчиците на съставни елементи по няколко милиарда щатски $ на тримесечие, тъй че появилата се в този момент обява на страниците на DigiTimes не ни изненадва изключително доста. Специалист, който се базира на южнокорейските медии, заяви, че Micron и SK hynix са получили по 540-770 млн. $ задатък от NVIDIA за бъдещи доставки наизуст от вида HBM3e, която ще се употребява през 2024 година при производството на идващото потомство изчислителни ускорители на NVIDIA.

За производителите на памети този финансов запас ще бъде добре пристигнал, защото 2023 година бе сложна година за тях заради рецесията със свръхпроизводството и ниските цени на продуктите. Особено като се има поради, че разширението на производството на HBM изисква обилни финансови вложения и в този смисъл предплатените заплащания на NVIDIA са изцяло оправдани.

Съобщава се също, че Samsung Electronics е подписала контракт с NVIDIA за доставка на HBM3 и HBM3e чипове памет. Този производител създава тази памет по по-съвършен развой от SK hynix и затова Micron може да загуби във връзка с рентабилността на този вид артикули. За NVIDIA потреблението на ресурсите и на трите производителя на HBM ѝ разрешава да реализира както по-стабилни доставки, по този начин и известна еластичност при договарянията за цените.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР