Още по темата: Цените на жилищата падат след балона Пловдив

...
Още по темата: Цените на жилищата падат след балона Пловдив
Коментари Харесай

Ето как варират цените на имотите в пловдивските квартали

Още по тематиката: Цените на жилищата падат след балона Пловдив 2019

Най-ниската цена на ново строителство в градеж е 650 евро/кв. м, а най-високата ​- 1300 евро/кв. м. Това прави междинна цена 975 евро/кв. м, пресмята Мариан Иванов от „ Имоти ММ ” и прецизира, че изключва от сметката само кв. „ Изгрев ”. В покрайнините на града покупко-продажби се вършат и на цени от 480-550 евро/кв. м, споделя Валентина Маринчешка от ARCO REAL ESTATE - Пловдив. Така цифрите демонстрират, че на пазара се отваря все по-голяма ножица в цените на парцелите, същото важи и за обособените региони на града

Днес най-високи са цените в суперцентъра на града, където са 1200-1300 евро/кв. м, а в необятен център варират сред 800 и 950 евро/кв. м, посочи Мариян Коджаманов от „ Имоти ММ ”. „ В „ Кършияка ” жилищата се продават от 750 до 950 евро/кв. м, според от местоположението. Най-динамични са цените в кв. „ Христо Смирненски ”. Допреди 3 години кварталът беше един от най-евтините, само че с идването на британските студенти във ВМИ се трансформира в най-скъпия. Имам поради региона към МОЛ Пловдив - там в градеж цените стигнаха до 940 евро/кв. м. Около Хирургиите жилища се продават по 750 евро/кв. м, а в покрайнините на квартала могат да се намерят и на равнища от 550 евро/кв. м. В „ Кючук Париж ” цените на жилищата в градеж са 650-700 евро/кв. м. ”

Има още две дейни местоположения и те са “Капана ” и Старият град, където междинните цени на парцелите вървят надлежно по 1000 евро/кв.м - за артквартала и 900 евро/кв. м - за Стария град, добави картината Анна Димитрова от “Омега-А ”.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР