Още по темата: Буря уби 6 души в гръцки курорт,

...
Още по темата: Буря уби 6 души в гръцки курорт,
Коментари Харесай

В Халкидики положението е все още бедствено, туристите бягат

Още по тематиката: Буря умъртви 6 души в гръцки курорт, цялостен с българи ВИДЕО
Повече от 24 часа след бедствието в Северна Гърция към момента без ток и вода са част от обитаемоте места, където бурята вилня. Равносметката е 7 починали и над 100 ранени, само че материалните вреди занапред ще се пресмятат.

Торнадото е траяло единствено към двайсет минути към 22 ч. в сряда, само че беше опустошително. Правителственият представител Стелиос Пецас уточни, че ветровете в региона са били със скорост над 100 км/час.

Част от пътищата в региона на Халкидики остават труднопроходими, най-много поради паднали електрически стълбове с високо напрежение. Очаква се през днешния ден да бъде възобновено електрозахранването.

Втори ден полуостровът е без ток, а повода е разкъсан далекопровод. Аварийните екипи работят и се пробват да отстранят повредата. След като бъде пуснато електричеството, ще бъде анулирано бедственото състояние “, добави тя.

Заради неналичието на ток доста от туристите напуснаха курортите. Други останаха и не живеят добре на полуострова, макар че са на почивка, тъй като в хотелските си стаи нямат ток, а и доста от заведенията не работят.

Сезонът най-малко през последните два дни наподобява провален. Затова гръцките управляващи вършат всичко допустимо по-бързо да възстановят електричеството и да спрат туристите да напущат курортните селища.

Плажовете към момента са цялостни, само че доста от чадърите са счупени. Аварийни екипи почистват плажната линия.

А на фона на водното злополучие на север, в южната част на страната бушуват минимум 5 огромни пожара. Високите температури, сушата и мощните ветрове се считат за причина за разпалването на огнищата, осведоми bTV.

Най-големи проблеми на огнеборците основават пожари, пламнали на Пелопонес, Атина и залива Ламия. През последните часове те са били локализирани, работи се по цялостното им потушаване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР