Още по темата: Бившият президент на Българския професионален боксов съюз

...
Още по темата: Бившият президент на Българския професионален боксов съюз
Коментари Харесай

Федерацията пращала боксьори в чужбина да ги пребиват за...

Още по тематиката:

Бившият президент на Българския професионален боксов съюз (БПБС) лекар Георги Езекиев направи стряскащи разкрития извънредно за БЛИЦ след трагичния случай в Албания, лишил живота на младия ни боксьор Борис Станчов. Както към този момент стана ясно, 22-годишният играч е излязъл на кръга в Шкодра със самоличността на братовчед си Исус Величков.

Езекиев твърди, че има и други сходни случаи, като в БПБС отпред с Венцислав Николов и доближените му, които са в управата, са добре осведомени.

" Първо желая да поднеса съболезнования на фамилията на умрялото момче. Голяма покруса! Но би трябвало да се знае, че Българския професионален боксов съюз са знаели доста добре, че на въпросната церемония вечер в Албания не се бие Исус Величков, а Борис Станчов. Самият Исус сподели, че от дълго време Борис се боксирал с неговата идентичност. И това нещо се позволява от БПБС и по-специално от Венцислав Николов, който е отпред на федерацията, на която аз бях първият президент преди години. Тогава я учредихме, с цел да има професионален бокс в България. Венцислав Николов обаче подмени целия Управителен съвет без мое познание, свика си УС, след което аз разбирам, че е поставил сина си за президент. Доносникът на Държавна сигурност ме смъкна от пост с помощта на измислени гласове , които вкараха в УС ", изясни Георги Езекиев пред БЛИЦ СПОРТ.



" Държах да има ред, да се виждат приходите, разноските и активността на този боксов съюз, да има бистрота. А какво стана? Николов постави сина си, който си няма хал хабер, само че се води президент на федерацията. Това не е първи случай с замяна на имена на боксьори. Жалко, че този път се стига до драматичен край и младо момче умря. В България не е ясно кой има лицензи за боксови мениджъри. Единственият действителен подобен е Васко Алeксеев. Негова е единствената промоутърска компания, която работи у нас ", сподели Езекиев.

" Борис Станчов би трябвало да е заведен на въпросната церемония в Шкодра (Албания) от треньор и управител. За момента имената на двамата се крият. Венцислав Николов и другите в Българския професионален боксов съюз са осведомени, макар че ще настояват противоположното. Нали федерацията му издава документи да замине и да взе участие в галата. Преди време имаше още веднъж скандал с замяна на имената на състезатели на боксова церемония вечер у нас ", напомни Езекиев.

" Правят се подправени боксови вечери, смешни даже, които не дават отговор на условията. На някои даже няма и лекари, да не приказваме за кола за спешна помощ. Провеждат се официални борби, с цел да се подвигат изкуствено рейтингите на боксьорите ни и Българския професионален боксов съюз да може да ги праща в чужбина, къдете ядат пердах от противниците си. Рискуват се здравето и животът на момчетата. Използват ги за печелене на пари! Обществена загадка е, че Венцислав Николов играе в сянка ролята на управител. Доставя боксьори на разнообразни церемония вечери. Би било забавно да се обясни в тази ситуация връзката му с Борис Станчов. Много е значимо да се откри методът, по който Станчов се е озовал на въпросната галавечер.

Изпращат се наши боксьори с треньора им, някои даже вървят без треньор. Излизат на кръга, ядат пердах и печелят избрани суми. Някои от момчетата даже не горят от изключително предпочитание да се бият и губят още в първия или втория рунд. Жалка е историята в българския професионален бокс. Един-двама индивида се облагодетелстват от мъката на профибокса ни. Въпросите при този индент са извънредно съществени. Кой е този, който е извел момчето отвън България и го е уредил да взе участие на галата в Шкодра? Защото смятате ли, че Венцислав Николов в действителност не ги знае тези неща. Сега съм сигурен, че ще отхвърля думите ми, само че това е самата истина. При състояние, че Исус споделя, че Борис се бие с подправени документи от 2018 година, няма по какъв начин това нещо да не се знае от Венцислав Николов и хората му ", продължи Георги Езекиев.

" Вина за случилото се носи освен Българският професионален боксов съюз, а и Албанският боксов съюз, който е разрешил на кръга да излезе играч с сменена идентичност. Основната им функционалност е да управляват спазването на разпоредбите. А Станчов втора година се е биел с подправени документи и никой от федерацията ни да не знае, айде стига... ", сподели някогашният президент на Българския професионален боксов съюз.

" Сега нищо чудно и да фалшифицират документи, единствено и единствено да не бъдат отговорни. Призовавам данъчните и прокуратурата да влязат във федерацията и да вземат цялата документи. Нарушенията са доста съществени. Там има един човек, който върти всички на дребния си пръст. Те са му клекнали, а той ги изнудва. Много грозна картинка, младо момче си отиде, за жал ", засегнат е Георги Езекиев.

Венцислав Николов и подчинените му могат да издадат боксов лиценз на всеки, който пожелае и си заплати. Има избрани такси. Единствено братя Пулеви в никакъв случай не са си плащали членски импорт към федерацията ни, нито заплащат за лицензи в България. Те са си към Германия. Пулеви нямат отношение към Българския професионален боксов съюз ", добави доктор Георги Езекиев пред БЛИЦ СПОРТ.

Починалият Борис Станчов:

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР