Още от ранните часове на деня хиляди хора оставят цветя

...
Още от ранните часове на деня хиляди хора оставят цветя
Коментари Харесай

Хората по цял свят скърбят за Елизабет Втора

Още от ранните часове на деня хиляди хора оставят цветя до оградата и портите на Бъкингамския замък в Лондон , предадоха „ Дейли телеграф “ и Ройтерс.



Дъждът не може да спре поданиците на починалата кралица, които отдават своята последна респект .

Не единствено политиците от целия свят, само че и елементарните хора желаят да изразят своята тъга и почитание към личността на кралицата. Елизабет Втора умря в четвъртък на 96 години. Тя беше на трона в продължение на 70 години.

В дъждовната лондонска нощ хиляди хора обкръжиха Бъкингамския замък в центъра на английската столица. Хора се стичаха и към двореца Уиндзор. Прочутите лондонски таксита се подредиха пред двореца, с цел да отдадат последна респект на кралицата.

Портрет на Елизабет Втора беше подложен на билбордове на централната улица „ Пикадили съркъс “ и в региона „ Канари уорф “, както и от другата страна на Атлантика – на „ Таймс скуеър “ в Ню Йорк.

В „ Тий енд Симпати “, типичен английски ресторант в Ню Йорк, хората идваха да изпият чаша чай и по този начин да изразят своето почитание. „ Човек се усеща все едно е изгубил майка си, тъй като ние сме израснали с нея и с нейното семейство “, сподели притежателят на ресторанта Ники Пери. „ Толкова доста хора плачат през днешния ден. Обикновени хора, американци. “

В Берлин цветя и свещи бяха сложени пред посолството на Англия, а във Венеция националният химн „ Боже, пази кралицата “ („ God Save the Queen “) озвучи фестивалния център на града. Айфеловата кула в Париж изгаси светлините си в среднощ в памет на кралицата. В Бразилия гигантската скулптура на Исус Христос край Рио де Жанейро беше осветена в алено, бяло и синьо – цветовете на английския народен байрак. Австралия разгласи, че ще освети постройката на операта в Сидни.



Кралицата беше почетена с минута безмълвие на Откритото състезание по тенис в Ню Йорк. В Оукланд, Нова Зеландия, въоръжените сили отдадоха респект с гала в традицията на маорите. Гражданите на Оукланд също показаха скръбта си. „ Очаквахме сходна вест и все пак сме шокирани “, „ Тя беше в живота ни толкоз доста години “ са част от мненията на поданици на Нова Зеландия.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР