Още от получаването на мандата заявихме, че ще положим усилия

...
Още от получаването на мандата заявихме, че ще положим усилия
Коментари Харесай

Свиленски: Няма смисъл да държим мандата, президентът го бави 4 месеца

Още от приемането на мандата декларирахме, че ще поставим старания по 4 целта - няма партия, която не ги поддържа, но няма поддръжка за работещ парламент. Това съобщи пред Българска национална телевизия заместник-председателят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски.

" Поканихме всички парламентарни водачи, стана ясно, че няма поддръжка за работещ парламент. Българска социалистическа партия няма за какво да държи мандата ", разяснява той.  

Социалистът насочи рецензия към президента, че 4 месеца е бавил мандата:  " Сега още веднъж виждаме опити за закъснение, защото ние декларирахме, че още в понеделник желаеме да върнем мандата и не виждам за какво получаваме дата във вторник. "

По-рано през днешния ден от президентската администрация оповестиха, че в понеделник федералният канцлер на Австрия Карл Нехамер ще бъде на работно посещаване в България, по покана на българската страна.

Свиленски оцени дейностите на левицата като виновни и диалогични и изрази страдание, че Българска социалистическа партия не е получила поддръжка за съставянето на държавно управление. 

" Днешната лидерска среща беше с един въпрос - Искат ли да има държавно управление. Отзоваха се ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Български напредък ", сподели Свиленски и добави, че не са коментирани вероятни обединения.

Според него всеки е намерил свое опрощение, само че тези, които споделят квалификации, гласоподават със същите тези партии - с поддръжката си за изпращането на оръжие на Украйна, закупуването на изтребителите Ф-16, удължаването на бюджета.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР