Още от първия ни ден се налага да гасим пожари

...
Още от първия ни ден се налага да гасим пожари
Коментари Харесай

Николай Денков: В министерствата има редица проблеми, наследени от предишното правителство

Още от първия ни ден се постанова да гасим пожари в множеството министерства и те постановиха да включим спомагателни действия в управническата стратегия, а работата по тях лишава доста време. Това сподели министър председателят Николай Денков на конференция в Министерския съвет.

„ Става дума за милиарди левове и съществено забавени промени и дейности, от които могат да произтекат тежки последствия за стопанската система и за хората в страната. В някои от случаите става дума за явни управнически неточности и нарушавания на разпоредбите. С образците, които ще дам, желая да разбия един мит, който доста редовно се появява и пропагандира – това е митът, че служебните държавни управления работят безупречно, като опълчване на постоянните държавни управления “, добави Денков.

„ Изминаха 60 дни, откогато беше образувано това държавно управление. Обикновено едно постоянно държавно управление има 100 дни, с цел да може да започва сполучливо своята работа в цялостен размер. Ние ги нямахме, защото още първия ден беше поискана нашата оставка от една от парламентарно показаните сили. Затова трябваше да стартираме оптимално бързо работата във всички браншове и резултатите от тази работа са забележими “, сподели Денков.

„ Налага се от първия ден да гасим пожари допълнително от министерствата. Тези пожари, постановиха да включим спомагателни действия в програмата, което лишава доста сила и време от работата на екипите в министерствата. В някои от случаите става дума за явни управнически неточности и нарушавания в разпоредбите ”, разяснява Денков.

Участват министър председателят Николай Денков, министърът на финансите Асен Василев, министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов, министърът на енергетиката Румен Радев, министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков и министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков.

trud.bg
Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР