Още от малки всички сме чували за породата далматинец от

...
Още от малки всички сме чували за породата далматинец от
Коментари Харесай

Далматинец - характер и поведение

Още от дребни всички сме чували за породата далматинец от паметното детско филмче 101 далматинци. В реалност това е доста антична порода, която радва индивида към този момент в продължение на голям брой десетилетия. Днес за татковина на тези кучета се счита страната Хърватия, като в далечната 1882 година са били въведени и първите стандарти, на които би трябвало да дават отговор чистокръвните представители на породата.

Далматинец - темперамент и държание

Те са същински аристократи, като се отличават даже с изискания си и в това време палав манталитет. Когато са дребни далматинците, са много пакостливи, само че също по този начин нежни, хитри и наивни. По държание породата далматинец е доста интелигентна и умна, само че не трябва да подценявате нейната сензитивност, макар видимо мощния темперамент на далматинеца. Именно заради тези качества тя е една от най-любимите породи на стотици хора по света.

Ако обаче сте решили да си ги вземете за домакински любим, тогава имайте поради, че не всеки път ще ви бъде елементарно с тези отзивчиви другари. Така да вземем за пример те имат потребност от вашето непрекъснато внимание и не понасят самотата. От тях безусловно искри сила, която те пръскат на всички места към себе си, само че в случай че усетят игнориране от ваша страна, тогава могат да станат даже отмъстителни. По интензивност далматинците наподобяват на джак ръсел териер, дратхаарт, дакел или бордър-коли. Игрите за тях са доста значими.

Характерна линия на далматинците е също по този начин потребността от физическа интензивност. Това не са домашни любимци като чихуахуа, които можете да не извеждате с дни, защото те могат умерено да си правят потребностите на кучешки памперс. Далматинците няма да толерират сходно нещо, по тази причина имайте поради, че ще се постанова да отделяте най-малко 1-2 часа, с цел да ги изкарате всеки ден.

Изключително забавно е това, че далматинците могат да демонстрират хиляди страсти, като да вземем за пример да се вършат на глухи, афектирани и по този начин нататък. Актьорската им игра с право е почтена да завоюва премиите оскар.

Това са кучета, които са освен доста умни и интелигентни, само че даже елементарно могат да поддържат връзка с вас и да са на една вълна, както се споделя със стопаните си. Главното нещо обаче, което желае този питомец в подмяна на предаността си е просто вашата обич и внимание.

 Далматинец

Едно обаче можем да ви подсигуряваме - с далматинците в никакъв случай няма да ви е скучно. Въпреки всичките компликации, имайки поради, че не приказваме за декоративна порода кучета, ще останете очаровани от благия и доброжелателен темперамент на далматинеца.

Ако и вие желаете такова куче, вижте тези разгласи и цени за далматинец.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР