Още от края на лятото в ЕС с голяма доза

...
Още от края на лятото в ЕС с голяма доза
Коментари Харесай

Шпигел: Ледена епоха в Бундестага - депутати с пуловери, шалове и палта

Още от края на лятото в Европейски Съюз с огромна доза съвестност се заприказва за това, че по време на идната тежка зима, обвързвана с дефицита не енергоресурси, до който се стигна вследствие на войната в Украйна и заради някои други фактори, ще би трябвало да се пести, освен това строго.

 

Именно затова, още преди в Брюксел да се разиска и появи на във тип на текст централизиран метод в рецесията, редица страни членки към този момент го бяха решили.

 

Точно тогава стана ясно, че като една от най-зависимите от доставките на съветски газ страни в Евросъюза, Германия ще бъде принудена да премине към съществени икономии на електрическа енергия, в случай че не желае това да се отрази на стопанската система й - и това бе една от главните тематики, които се обсъждаха в общественото пространство.

 

Част от тези ограничения за икономисване включваха понижаване на отоплението и климатизирането на работните пространства на държавните служители. За това в действителност се заприказва на всички места в Европейски Съюз - през лятото в държавните здания бе препоръчано да не се върви с вратовръзка, а през зимата - да се поставя пуловер под сакото и така нататък

 

И в случай че на някого му се е сторило, че политиците в Германия си седят на топло и приказват, че би трябвало да се пести и работи на студено, той явно се е заблуждавал и това напълно ясно проличава от къс репортаж от заседателната зала на Бундестага, оповестен на уеб страницата на немското сп. " Шпигел ".

Вицеканцлерът и федерален министър на финансите Кристиан Линднер (СвДП) застава на трибуната, облечен с черен пуловер под сакото си. В карето, предопределено за държавното управление, с пълен шал към врата седи съпартийката му му Клара Гайвиц (СвДП), която управлява министерството на строителството.

Зелената депутатка Ренате Кюнаст също седи в пленарната зала с вдигната яка и шал към врата - в Бундестага е станало студено, неприятно студено

" Седях в офиса с пухено яке и непрекъснато ставах да се раздвижа. Въпреки това не след дълго напълно измръзнах ", споделя Кюнаст и пита: " Какво в действителност ще стане, когато температурата в действителност е минус пет градуса? ".

Вече повече от седмица някои депутати мръзнат, а дружно с тях мръзнат и техните помощници. " Това някакъв е фарс! Очевидно администрацията не е наясно с това ", споделя Кюнаст. Според някогашния министър на земеделието чиновниците й са измерили единствено 18,2 градуса в офиса. От други офиси на депутати оповестяват за още по-ниски температури. " Ние, депутатите, въпреки всичко се разхождаме, само че за личния състав това е въпрос, който провокира угриженост, подлага на критика зеленият политик.

Кюнаст още предходната седмица обърна внимание на ниските температури в Twitter.

Както доста хора понижават отоплението вкъщи, по този начин и Бундестагът би трябвало да пести сила поради дефицита на газ: Офисите и заседателните зали могат да се отопляват единствено до 19 градуса, а коридорите и фоайетата не се отопляват въобще, написа " Шпигел ".

Както за всички публични здания, които не се употребяват за живеене, по същия метод разпоредбите за икономисване на сила се ползват и за постройките на Бундестага. Това се случва по наредбата, която министърът на стопанската система Роберт Хабек (Зелени) прокара през федералния кабинет през август.

Освен това отоплението в няколко здания на Бундестага не работи. Според администрацията на Бундестага това се дължи на развалена отоплителна помпа в " Якоб-Кайзер-Хаус " - постройка с повече от 1700 офиса. Според администрацията някои чиновници на Бундестага са се оплакали от студа и е имало " сигнали за ниски температури в пространствата ". Междувременно обаче дефектните елементи са били ремонтирани, написа " Шпигел ".

Източник: dnes.dir.bg
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР