Още от 1 ноември минималната работна заплата може да стане

...
Още от 1 ноември минималната работна заплата може да стане
Коментари Харесай

КНСБ иска минимална работна заплата от 700 лева още от ноември

Още от 1 ноември минималната работна заплата може да стане 700 лв., съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров на среща с управлението на Българска социалистическа партия по отношение на антикризисните ограничения и бюджета за 2022 година От синдиката желаят от 1 януари минималната работна заплата да бъде 760 лв.. Сега тя е 650 лв..

" Трябва да се стартира от незабавните обезщетения поради ненормално високите цени на тока и на газа към всички бизнеси. За нас е значимо с изключение на предприятията да бъдат обезщетени и семействата, без значение че те са на контролирания пазар ", уточни Димитров. От КНСБ желаят и да се актуализира прагът на беднотия час по-скоро.

Прагът на беднотия би трябвало да бъде 460 лв. и настояваме да се вкара още от 1 декември с решение на Министерския съвет, това може да стане и без парламент, и новите коефициенти в системата за обществено подкрепяне да бъдат приложени към него, уточни Димитров.
свързани новини3263на 18.02.2021
Според него смяната на прага на беднотия и помощта за бизнеса ще изисква актуализация на бюджета за 2021 година

От синдиката оферират и антиковид добавка за октомври, ноември и декември за безработните с минимално обещение за безработица към 250 лв.. Те са пресметнали, че за това ще са нужни 17 млн. лв..

" Най-централният въпрос за нас са приходите ", съобщи президентът на КНСБ. Относно бюджета за 2022 година от синдиката считат, че е допустимо нарастване на междинните приходи с 12-13 % годишно и изпреварващо нарастване на минималната работна заплата със 17-18 %.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР