Още няма потвърдени случаи на Омикрон у нас, но е

...
Още няма потвърдени случаи на Омикрон у нас, но е
Коментари Харесай

Наш лекар побесня: Ще се появяват тежки автоимунни заболявания, aко не спре безумното лечение с антибиотици на вирус

" Още няма доказани случаи на Омикрон у нас, само че е доста евентуално пробите, които ще бъдат изследвани, да потвърдят че има. Ако последваме сюжета в Англия, до един месец всички ще прекарват този вид. В Англия сега 60 хиляди души се заразяват дневно на фона на 90% ваксинираност на популацията. Хубаво е, че този вид минава доста леко ", заяви хематологът проф. Чавдар Ботев.

По думите му е прекрасно, че Омикрон се популяризира толкоз бързо и се изкарва леко. Ако всичко това, което получаваме като информация, е правилно, това е краят на епидемията - ще стане до месец-два. Няма време и смисъл да се сътвори нова ваксина, разгласи той пред Bulgaria ON AIR. 

" България е единствената страна, в която може да има смъртни случаи, в случай че продължи тази терапия с антибиотиците. Стотици професори настояваме да се спре лекуването с антибиотици на вирус. Това е безумство! Ще се появяват доста тежки автоимунни болести, ще има взрив ", сигнализира проф. Ботев

30 от 50-те разновидности на вируса при Омикрон са в спайк протеина. Това значи, че имунизациите ще бъдат доста по-малко ефикасни и заради това се постанова бустерна доза, стана ясно още от думите му. 

Защитата на преболедувалите е по-добра от тази на имунизираните, безапелационен е проф. Ботев. Почти всички имунизирани ще прекарват поради разновидностите в спайк протеина, би трябвало да се имунизират хората с имунен недостиг, счита той.

" В момента имунитетът в доста огромна част от популацията клони към 0. Това не се споделя, а се споделя, че с бустерната доза ще се усили 80 до 100 пъти отбраната. Използват се търговски трикове от магазините. Трябва да се имунизират проблематичните хора, само че този вид може да се хване и огромните компании го вършат. Този вирус не е основан да убива хора. Той ни демонстрира какъв брой погрешно живеем. Мутира и се наглася. Омикрон е доста по-добър. Много хора ще се разболеят, само че тук става въпрос и за стопански ползи. Европейски Съюз е поръчал 5,8 милиарда ваксини, които ще бъдат платени до 2023 година ", разяснява хематологът. 

Той посочи като проблем обстоятелството, че политиците приказват прекомерно доста за вируса и не се дава опция на експертите да го вършат. Според него държавното управление би трябвало да закупи апарати, които от атмосферния въздух вършат О2, а по-леките случаи би трябвало да се лекуват у дома. 

" Омикрон не изисква толкоз болнично лекуване. Нека нашите политици да не се изричат толкоз за вирусите и да не плашат хората ", настоя проф. Ботев. 

И акцентира, че Агенцията по медикаментите не си прави работата. Тя трябва да санкции компаниите с антибиотиците, посочи той.  

" Нашето съдружие ще напише писмо до FDA какво става в България. Явно никой не има вяра на българските учени. Ще напиша писмо и до министъра. Елитът на българските лекари търпеливо чакаше компаниите с антибиотиците ", предизвести проф. Ботев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР