Още не сме минали средата на октомври и вече сме

...
Още не сме минали средата на октомври и вече сме
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Оптимистичният сценарий не се оправда, епидемията се разраства бързо |

„ Още не сме минали средата на октомври и към този момент сме съвсем на 25 хиляди инфектирани с ковид, което беше моят оптимистичен сюжет ", съобщи по БНР математикът на Националния действен щаб проф. Николай Витанов, който преди месец предизвести, че до края на октомври в страната ще бъдат инфектирани с ковид 30 000 души.

Той обаче посочи, че съгласно изчисленията му, коронавирусът постепенно отслабва, т.е. смъртността понижава. Колкото по-късно се болести човек, толкоз по-леко ще го изкара. Така че отлагайте да се болестите “, посъветва професорът.

По думите му сега 100 души заразяват други 130.

Ученият удостовери, че броят на умрелите в действителност е огромен, но прогнозата е била през октомври " да настигнем и подминем броя от 1000 индивида ".

Математикът припомни, че октомври е временен месец сред относително ниските равнища на инфектирани с COVID-19 през лятото и идния зимен интервал. Очаква се през ноември равнищата на заболеваемост да се повишат.

„ През ноември коронавирусът ще се комбинира с другите грипове. 1,375 е базовото репродуктивно число за през днешния ден – значи над 1,3, и по този начин стои към този момент няколко дни, което по никакъв начин не е добре. И най-хубавата здравна система не може да издържи повече от три-четири седмици на това число, което значи, че епидемията се разраства с бързи темпове и това би трябвало да бъде спряно. Начинът да бъде спряно е хората да извършват тези обикновени ограничения ", сподели професорът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР