Още не идва краят на грипа. Това заяви консултантът по

...
Още не идва краят на грипа. Това заяви консултантът по
Коментари Харесай

Шест пъти повече болни от грип, отколкото от коронавирус


Още не идва краят на грипа. Това съобщи консултантът по имунизиране в Столична община и някогашен шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев за разпространяването на грипната зараза в страната.

Той изясни, че сега се популяризират две инфекции - сезонният грип и коронавирусът. Шест пъти е повече сезонният грип, в сравнение с коронавирусът. Над 70% доминира грип А, до момента в който грип B e към 5%. В София 83 на 10 000 са болните от грип. Тепърва ще се разболяваме от грип, предизвести проф. Кантарджиев.
 7 станаха областите с грипна зараза у нас Обновена
7 станаха областите с грипна зараза у нас

Учениците няма да бъдат пуснати във почивка

Той добави, че има две медикаменти, които лекуват грип и с изписват с рецепта. Клиничната картина за грипа е идентична, като грип вид В по-трудно да се подава на медикаментите .

Проф. Кантарджиев прикани да се съблюдават разпоредбите, които са въведени против разпространяването на грипа в страната.
 Ангел Кунчев: До дни грипна зараза в 1/3 от страната
Ангел Кунчев: До дни грипна зараза в 1/3 от страната

В София има закъснение

Проф. Кантарджиев уточни, че има повече случаи на скарлатина спрямо предходната година поради погрешно потребление на антибиотици . Скарлатината би трябвало да се лекува с най-евтините антибиотици, само че родителите не желаят, посочи той.
 Расте броят на заболелите от варицела и скарлатина в област Монтана
Расте броят на заболелите от варицела и скарлатина в област Монтана

РЗИ прави ежедневни изследвания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР