Още на първи октомври България е получила отговор на запитването

...
Още на първи октомври България е получила отговор на запитването
Коментари Харесай

Швеция е готова да предостави на България 8 Грипен-а до идването на новите изтребители Ф-16

Още на първи октомври България е получила отговор на запитването си, дали Швеция може да даде изтребители " Грипен ". Това излиза наяве от известие на Асоциацията на шведската промишленост за сигурност и защита, съобщи БНР.

Швеция може да даде 8 изтребителя " Грипен " до идването на новите изтребители Ф-16 през интервала 2025-2030 година

От известието не излиза наяве, дали производителят предлага 8-те самолета да бъдат купени от България или взети на лизинг.

От Министерството на защитата споделиха за " Хоризонт ", че не им е известно да са получавали формален отговор на изпратеното в края на септември питане.

Но припомниха, че сходни запитвания са били изпратени и до страни като Франция, Съединени американски щати и Израел.

В позиция до медиите от Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия показват, че са изрично срещу разноски за самолети “Грипен “, оповестени през вчерашния ден от президента Радев.

" Не е работа на длъжностен кабинет да договаря и ангажира дълготрайно България с такива контракти. Вече има определен парламент и единствено той може да се произнася ", се споделя в позицията на партията.

В Народното събрание от Българска социалистическа партия ще гласоподават “против “ закупуването на бойни самолети.

" Не е работа на длъжностен кабинет да договаря и ангажира дълготрайно България с такива контракти. Вече има определен парламент и единствено той може да се произнася ". Това е и позицията на Ивайло Мирчев от Демократична България във фейсбук. Той се застъпва и за придобиване на нови 8 изтребителя Ф-16.

Същата позиция - че това не е работа на служебния кабинет, показаха и съпредседателите на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и Асен Василев.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР