Още когато преди три години Google анонсираха стъпването си на

...
Още когато преди три години Google анонсираха стъпването си на
Коментари Харесай

Google отново напомни, че Stadia си е жива

Още когато преди три години Гугъл анонсираха стъпването си на полето на клауд гейминга се появиха скептични гласове, които показаха мнение, че компанията ще постъпи със Stadia, както с множеството си новаторски планове и ще го прати на гробищата. Но към този момент сме 2022 и Гугъл не са изоставили Stadia. И компанията реши да го подсети през тази седмица.

Облачният гейминг не е нова идея, само че сигурно е новаторска. Идеята да си пуснеш каквато и да е игра все едно си избираш видеоклип от YouTube и да почнеш да я играеш незабавно без да сваляш каквото и да е или да би трябвало да си се съобразяваш с механически условия, звучи ужасно. Но не всичко е толкоз елементарно колкото звучи. Научиха го компании, като OnLive, които бяха пионери в региона на клауд гейминга. Става дума за съществуването и поддръжката на сериозна облачна инфраструктура, на привличането на хора с експертиза и опит, на съществени сътрудници и всичко това да го предлагаш на цена, която да е допустима за потребителите и преференциална за теб, като бизнес. Гугъл имат своя лична облачна инфраструктура и експерти. Липсата на опит в бранша на видеоигрите се компенсира с привличането на ветерани в гейм промишлеността – главно от редиците на Electronic Arts и Ubisoft. Компанията дори основава отдел, който е ангажиран с създаването на игри. Но нещата не потеглят по проект. Stadia не се явява чакания „Netflix за игри“, а обещаното през 2019 не трябва изпълнено незабавно. Слуховете за проблеми в Stadia се ускоряват, а разпускането на звеното, което би трябвало да основава игри с логото на Гугъл е необуздано и това единствено предизвика усилването на тези клюки. Според репортажи в медиите, няколко игри, като да вземем за пример The Quarry на Supermassive Games е трябвало да е ексклузив за Гугъл Stadia, само че самите Гугъл са създали смяна в проектите си. Един от последните напуснали Stadia беше вицепрезидентът и началник на продукцията Джон Джъстис през предходната година. Това наложи Гугъл към този момент на няколко пъти да излиза с обяснения, че Stadia си е жива и здрава и услугата се развива. И в случай че сте забелязали, когато ви оповестяваме за излизането на някоя игра и поддържаните платформи, все по-често се загатва името и на Гугъл Stadia. Но в този момент от Гугъл взеха решение да ни припомнят още веднъж, че със Stadia всичко е ОК.

„Stadia не прекъсва съществуването си. Бъдете сигурни, че ние работим непрекъснато по привличането на от ден на ден страхотни игри към платформата и към Stadia Pro. Ако имате още въпроси, задайте ни ги“, написаха от екипа на Stadia тази седмица.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР