Още има хора в неизвестност, за момента няма официален брой

...
Още има хора в неизвестност, за момента няма официален брой
Коментари Харесай

Говорителят на гръцкото посолство у нас: Не е ясен броят на изчезналите след пожарите

Още има хора в неопределеност, за момента няма формален брой на изчезналите след пожарите в Гърция, сподели представителят на посолството на Гърция в България Мария Тирополи, съобщи Българска национална телевизия.

Тя означи, че избавителните интервенции напредват постепенно, тъй като има доста изгорели или горящи къщи, гръцките служби вършат претършуване една по една.

Към момента няма публични данни за тенденциозен палеж, би трябвало да се направи следствие, можем да кажем, че в понеделник доста от огнищата на пожарите започнаха по едно и също време, открои Тирополи.

Огнищата бяха над 14 в източната част на Атика, не може да се каже нищо авансово, чакаме мнението на формалните управляващи, добави тя.

„Унищожени са над 2000 къщи, министерствата дружно с органите на локалното самоуправление и доброволчески отряди си сътрудничат, с цел да предложат на потърпевшите заслон, храна и вода. Освен това гръцкото държавно управление утвърди изключителна помощ от 20 милиона евро и данъчни облекчения за потърпевшите, всички обществени служби събират дарения и артикули от първа нужда. Това, което ни вълнува, че хората неотложно се отзоваха кой с каквото може.
Веднага бяха изразени състрадание и поддръжка от европейските страни, Италия предложи два профилирани самолета, Испания и Румъния също са в подготвеност. Кипър също изпрати огнеборци и техника в западната част на Атика. Съседните страни също показаха подготвеност – Турция, Израел и Македония, разяснява представителят на посолството на Гърция в България“, сподели Тирополи.

Тя изрази огромна признателност и на България за оказаната незабавна помощ.

Тирополи открои, че в засегнатия от пожарите регион летуват най-вече гърци, няма доста задгранични туристи. В момента в този регион е ненаселен, във всички останали региони инфраструктурата и всички услуги работят.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР