Още едно тяло е открито във ферибота „Юрофери Олимпия“, горял

...
Още едно тяло е открито във ферибота „Юрофери Олимпия“, горял
Коментари Харесай

Намериха шесто тяло на изгорелия ферибот

Още едно тяло е намерено във ферибота „ Юрофери Олимпия “, горял край остров Корфу, оповестява електронното издание на в. „ Прото тематика “, представено от Българска телеграфна агенция.

След като фериботът беше изместен от остров Корфу към пристанището Астакос, беше обявено, че са открити четири тела на починали пасажери. Сега дружно с тялото на гръцки водач, открито още първите дни след пожара, жертвите на случая станаха шестима. Хората, които се водят в неопределеност, към този момент са петима.

Съдебномедицинската експертиза на откритите досега тела е осъществена в Патра и към този момент е подготвена, заяви по-рано в. „ Катимерини “. Установено е, че аргументите за гибелта на пасажерите, е друга. Част от телата са били овъглени, а по други се откриват следи от изгаряния.

„ Едно от телата е разпознато и е предадено (на близките), а останалите три не са разпознати “, е декларирал началникът на Съдебна медицина в Патра Ангелики Циола.

Проблем в хидравличната система и съществуващата заплаха от гърмеж не разрешава да бъдат отворени всички пространства на кораба. Фериботът „ Юрофери Олимпия “, изпълняващ курс от Гърция до Италия с 290 души на борда, се възпламени на 17 февруари рано сутринта в региона на гръцкия остров Корфу в Йонийско море.

Пътниците и екипажът бяха евакуирани. В първия ден от избавителната акция бяха избавени двама пасажери, измежду които и един българин, блокирани в гаражна клетка. Трети човек съумя да излезе самичък от кораба три дни след случая.

Преди да бъде изместен на пристанището в Астракос, в неопределеност се водеха 10 души, измежду които седем български жители. До момента няма данни откритите на ферибота тела да са на български жители.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР