Още едно, трето поред посегателство над Колизеума в Рим в

...
Още едно, трето поред посегателство над Колизеума в Рим в
Коментари Харесай

И германски турист обезобрази Колизеума в Рим

Още едно, трето подред посягане над Колизеума в Рим в къс интервал от време – този път от 17-годишен немски екскурзиант, съпроводен от преподавател, съобщи кореспондентът на БНР.

Повиканите от защитата на обекта карабинери, изненадали младежа, който драскал по стена на приземния етаж, разваляйки част от тухла. Отлепил се е откъс, който евентуално е желал да вземе за спомен.

Повдигнато му е обвиняване за обезобразяване на културен монумент. Наказанието е затвор от 2 до 5 години и санкция до 15 000 евро – същото, което визира 17 годишната швейцарка изписала името си на стената, евентуално подражавайки на английския гражданин от български генезис Иван Димитров, който на 23-и юни с ключ надраска името си и това на приятелката си.

Димитров се извини с думите, че не знаел, че Колизеума е прочут монумент, а родителите на тинейджърката обявиха, че щерка им не е сторила нищо неприятно – било хлапащина.

В медиите доминира мнение, че тримата туристи би трябвало да си понесат наказването даже единствено с парична санкция, с цел да се научат да почитат културните полезности. Според екскурзовод, тези прояви на туристи в Колизеума не са от през вчерашния ден и те не се трогват при забележка.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР