Още една щастлива развръзка в Турция – след като над

...
Още една щастлива развръзка в Турция – след като над
Коментари Харесай

SafeNews от Бесни: Щастлива развръзка, спасиха затрупаната с отломки жена

Още една щастлива развръзка в Турция – откакто над 20 часа спасители се бориха да спасят затисната от отломките жена в град Бесни, към среднощ тя беше извадена жива.

Вижте фрагменти от спасяването й във видеото на SafeNews.

Спасяването беше дълго – спасителите засичат сърцетуптенето на дамата със особено устройство. На мястото незабавно стартират да работят български екипи, подпомагани от техни полски сътрудници.

Тъй като не може да се употребява тежка техника, те копаят на ръка и укрепват галериите, до момента в който най-сетне не стигат до дамата. Тя е жива, само че ръката й е затисната.

Още няколко часа продължава тежката избавителна интервенция, като прокопаните тунели на няколко пъти едвам не се сруват. Специална система от аларми уведомява спасителите, когато това е напът да се случи.

Въпреки компликациите, към среднощ, дамата е извадена жива и качена в колата за спешна помощ под радостните възгласи и ръкопляскания на наблюдаващите.

Малко преди да бъде извадена дамата постройката стартира да се тресе, което накара спасителите да обезопасят региона и да оттеглен всички цивилни на безвредно място. Кадрите от спасяването са дело на пожарникар от българския екип.

Oцелялата е прекарала над 100 часа под руините.

Видео: SafeNews и Пожарна сигурност и отбрана на популацията

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР