Още една депутатка от израелския парламент заяви днес, че напуска

...
Още една депутатка от израелския парламент заяви днес, че напуска
Коментари Харесай

Израелското коалиционно правителство загуби подкрепата на още една депутатка, остана с малцинство

Още една депутатка от израелския парламент съобщи през днешния ден, че напуща ръководещата коалиция, с което министър председателят Нафтали Бенет остана отпред на държавно управление на малцинството, оповестиха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

След изказването на Гаида Ринави Зоаби ръководещата коалиция остава с 59 депутати в 120-местния Кнесет. Двама други депутати от партията на Бенет към този момент напуснаха.

Решението на депутатката ускорява и вероятността от нови парламентарни избори, по-малко от година след встъпването на държавното управление в служба. Макар че Бенет остава отпред на изпълнителната власт, държавното управление му ще среща още по-големи усложнения в Народното събрание и евентуално ще изпитва усложнения да работи.

В писмото си до Бенет Ринави Зоаби, от умерената партия Мерец, съобщи, че напуща обединението, тъй като тя е заемала прекомерно постоянно националистически позиции по въпроси, които засягат нейните гласоподаватели, палестински жители на Израел.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР