Още един ремонт, за който си казваме: по-добре да не

...
Още един ремонт, за който си казваме: по-добре да не
Коментари Харесай

#HubavoE, но пак не е готово… а и вали; пък и колите използват спирачки!

Още един ремонт, за който си споделяме: „ по-добре да не го бяхте правили “, се записа в аналите на софийската история. 

Преди повече от 110 години майсторите са ги редили по-добре. Какво говоря… група деца със специфични потребности щяха да ги наредят по-добре. 

Много е занимателно, че от компанията споделили: „ Постарахме се много, много труд хвърлихме в тези участъци… “

Кои сектори? Къде е хвърлен трудът? По принцип ли? През годините ли? В учебно заведение ли? Къде? Защото на жълтите павета не е. А в случай че това е „ доста труд и усърдие “, за какво тази компания се занимава с поправки? Кметицата на Готъм госпожа Fun-Duck-ова да не е оповестила някаква обществена стратегия в помощ на хора със специфични потребности? 

„ Аз съм строител… “, вика, до момента в който тупка с пластмасовата лопатка по пясъка. 

„ Да, ти си строител “, гали го кметицата по главата, „ Изпий си в този момент хапченцата “. 



Цитат: 

„ Оправданието за разместените павета в ремонтираната част е определената технология, написа Българска национална телевизия “.

Избраната технология не е ли определена от строителя? 

Да не му се е паднала нарисувана в късметче от кафето? И той, от немай къде, се насилил да я следва. 

Или с други думи, дано преведем „ обяснението “: „ Оправданието за разместените павета в ремонтираната част е определената технология “ се превежда ето по този начин: „ Избрахме скапана технология, сбъркахме и пр**бахме жълтите павета “.

Срещу 17 милиона лв. обаче. 

По остаряла традиция, има и оправдания с очакване дъждът да спре, че да го ремонтират. 

„ Има през последните два-три дни разбърквания на павета, което се дължи на това, че в профил на ремонтираната зона и кръстовището има павета, които са с по-широки фуги. Това разрешава известни премествания, само че защото чакахме дъждовни дни строителят ще влезе да си ги ремонтира, когато има три-четири дни хубаво време, най-вероятно от четвъртък “, съобщи Ангел Джоргов, заместник-кмет по строителството.

Четвъртък? Дали да не изчакаме Меркурий да спре да е назадничав? Или пролетта? Я, лятото – за по-сигурно. 

А за какво е пуснат неготов обект?

Защо коства 17 милиона лв.? за 17 милиона чаках да видя жълти павета до Пловдив най-малко. Магистрала от жълти павета. 17 милиона лева… 

И също по този начин, какво ще да значи това: „ в профил на ремонтираната зона и кръстовището има павета, които са с по-широки фуги “? ЗАЩО? ЗАЩО има павета, които са с по-широки фуги? Зам.-кметът има ли предпочитание да изясни? Кой е направлявал осъществяването? Кой е споделил, че е добра концепция да се пусне обектът? Кой ще си купи нова къща, нова кола и ще иде на отмора на Малдивите? 

Мхм… и кой ще заплаща? Ние, кой. Ех, тия комисионни сладки. 

Уж трябваше предизборно да се покажат, малко пиар, едно-друго, да лъснат имидж, а то… какво стана! 

Така е – като ги научиш, че може напълно през пръсти, най-после и предизборната акция ще ти на*кат, и пиарския труд за имидж ще ти окалят.  

„ Постарахме се много, много труд хвърлихме в тези сектори, има фактически местни измествания от спирачните старания на колите, които ще ги изправим и ще опитаме да ги стабилизираме “…

Всичко сме чували и от екипа, и от строителите на госпожа Fun-Duck-ова през годините: и дъждът ни е бил отговорен, и снегът, и времето, всичко. И, несъмнено, общоприетото #HubavoE, само че не е готово. 

Но в този момент имаме и новодвайсе: спирачните старания! Ама, сътрудници, за какво тормозите строителите и кметовете с тия спирачки бе? Ще оставяте колите да си стопират от единствено себе си, където спре – там. 

„ … ще опитаме да ги стабилизираме “… Демек: не дават обещание, ще опитат, пък нека стане. Има късмет. Фифти-фифти. 

Явно 17 милиона са малко. Сто и седемнайсет е трябвало, тогава най-малко година щяха да устоят паветата, а не седмица. 

Остава ми едно неприятно възприятие, но несъмнено греша, де. Понеже ремонтите оставят обектите по-зле в сравнение с преди тях, отговорът на въпроса: „ за какво изобщо го правихте? “ остава да е единствено един, а точно: „ с цел да усвоиме едни пари “. 

Ама несъмнено греша, де, надали е това. 
 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР