Още един кораб е бил отвлечен близо до бреговете на

...
Още един кораб е бил отвлечен близо до бреговете на
Коментари Харесай

Тежковъоръжени мъже отвлякоха пореден кораб край бреговете на Сомалия

Още един транспортен съд е бил похитен покрай крайбрежията на Сомалия, заяви английска организация за наблюдаване на морската търговия. Това ускорява опасенията, че сомалийските пирати още веднъж са дейни, съвсем десетилетие откакто предизвикваха безпорядък в интернационалното мореплаване, съобщи Асошиейтед прес.

Корабът е бил високомерен от тежко въоръжени мъже покрай град Ейл край крайбрежията на Сомалия, оповестиха от английската работа за наблюдаване на морската търговия. Тя цитира военните управляващи като източник на информацията.

Агенцията не предложи детайлности за това кои са похитителите , само че съобщи, че се организира следствие.

Военноморската задача на Европейския съюз заяви, че предходната седмица в близкото Арабско море е бил похитен търговски транспортен съд , плаващ под малтийски байрак, който се е преместил в същия регион край крайбрежията на Сомалия. На борда на кораба за насипни товари " Руен " имало 18 души екипаж, когато е бил похитен покрай йеменския остров Сокотра, на към 240 км от Сомалия. Е дин от членовете на екипажа е бил евакуиран на транспортен съд на индийските военноморски сили за оказване на здравна помощ.

Подозренията за това похищение паднаха и върху сомалийските пирати, макар че силите на Европейски Съюз обявиха, че похитителите и техните претенции са незнайни.

Напоследък се следи внезапно нарастване на нападенията против търговски кораби в Червено море от страна на подкрепяните от Иран бунтовници хуси от Йемен.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР